Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jak na dřevomorku?

Ahoj.Slyšela jsem,že existuje něco jako rentgen na rozpoznání dřevomorky.Chci koupit dřevostavbu a chtěla bych se ujistit,že je vše v pořádku a stavba není napadena touto potvorou :-(.Víte někdo jestli opravdu něco takového existuje,popřípadě jak ji zjistit.Děkuji všem za odpověď. Delfi :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dřevomorka roste ve vlhku, alespoň ze začátku. Rozvinuté houbě již nevadí ani totální sucho, dovede…
Filuta 14.09.2012 02:06
Filuta
Stará škvára, ale stejně jsem se usmál " dovede si vodu chemicky syntetizovat ".
Otazník. 26.04.2013 23:57
Otazník.
No jestli jsi se usmál tomu, že si houba dokáže vodu chemicky syntetizovat, tak by Tě smích rychle p… poslední
Zerozero 27.04.2013 08:41
Zerozero

Dřevomorka roste ve vlhku, alespoň ze začátku. Rozvinuté houbě již nevadí ani totální sucho, dovede si vodu chemicky syntetizovat. Je třeba se vyptat sousedů, provést křížový výslech prodávajícího, jestli nebyla stavba zatopena. Každá záplava nese riziko houby. Když nebylo zaplaveno, nezatékalo a je budova suchá, je možnost růstu dřevomorky prakticky nulová. Se zvětšující se vlhkostí může houba bujet někde v podlaze a později prorůst napovrch. Jestli dřevostavba není zjevně prorostlá houbou (koláče barevné plísně), bych případné pozdější zahoubování neviděl tak tragicky, vždy to půjde celkem snadno opravit. Důležité je zničit houbu hned v počátcích, kdy se nerozbují a nevytvoří výtrusy kterými se množí.

O roentgenu na houbu jsem neslyšel, leč to nevylučuje jeho existenci.

No jestli jsi se usmál tomu, že si houba dokáže vodu chemicky syntetizovat, tak by Tě smích rychle přešel, kdyby jsi ji měl doma.
Schopnost dřevomorky si vodu sama obstarat, ze vzduchu a žít i ve zcela suchém prostředí je její, největší a nejzávažnější
zrádnost. Já už se dřevomorce nesměju, já ji zažil.:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru