Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Zdravím,

přestala nám ohřívat (a sušit) myčka. Podle této rozsáhlé diskuze se nejčastěji jedná o vadné relé, čidlo teploty nebo tachodynamo (nevím, jestli je v mé myčce přítomno).

Podíval jsem se na PCB desku ve dveřích a relé (pravěpodobně) našel - vizuálně vypadá v pořádku, ale určitě jej zkusím vyměnit. Co už tak moc v pořádku nevypadá je oblast okolo kondenzátoru C6, rezistorů R13 a R3 možná i okolo toho trafíčka či co to je (viz. fotky). Jinak veškerá elektronika na spodku myčky se zdá být vizuálně v pořádku - nejsou tam žádné zalomené kabely, zoxidované konektory apod. Jenom na jednom připojení (viz foto) je trocha rzi.

Otázka 1: Mám kromě relé topení vyměnit i ty další součástky (kondenzátor, rezistory...)? Pokud ano, co všechno byste vyměnili? Nebo odešel ten "šváb" u R13 rezistoru a můžu tím pádem celou myčku vyhodit? (Myčka funguje jako normálně, akorát neohřívá a nesuší)

Otázka 2: V myčce by mělo být toto relé:
https://bit.ly/2wxKLc9

Lze jej nahradit tímto?: http://www.gme.cz/relras0515

Otázka 3: Porucha by také mohla být způsobena vadným topným tělesem. Je topné těleso ta věc se zrezlým "připojením" z fotky? Vadí tento stav tak zásadně, že by přestalo fungovat? Mimochodem, pokud se skutečně jedná o vstup do topného tělesa, naměřil jsem na svorkách odpor okolo 29-30 ohmů, je to příliš?

Otázka 4: Mohlo by být špatné i čidlo teploty. Existuje nějaký laicky srozumitelný způsob, jak (kde?) změřit, jestli funguje? Mám tušení, že tam asi bude nějaký termistor a jeho odpor by se měl měnit spolu s tím, jak teplou vodu naliju do myčky, ale nevím, kde najít výstup z termistoru a jaké hodnoty bych tam měl naměřit...

Pokud to někomu pomůže, jedná se o myčku BEKO DFN71045S. (nenašel jsem k ní bohužel žádné servisní manuály)

Odkaz na fotky (nejdou mi sem nahrát):
https://uloz.to/file/OpbhqIzL0WQB/myckaneohriva-zip

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny