Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Toto vlákno nějak utichlo bez vyřešení, tak přidám svou zkušenost. Projevila se mi podobná závada. Myčka jakýkoliv program dokončila, ale nádobí špinavé a studené a jen sem tam ošplíchané vodou. V servisním módu letité chyby iF0, ib0, i10. Akční členy všechny v servisním módu fungují, pouze čerpadlo dává malý tlak. Ze spodního ramene jen crčí voda cca 8cm a sotva se pohne a do horního ramene ani vodu nevytlačí. V tomto servisním módu i na jakémkoliv programu mytí naměřeno při chodu čerpadla na svorkách AC 100V.
Myčku jsem komplet rozebral. Hydraulická cesta kompletně kontrolována a průchozí. Kondenzátor motoru 3uF je OK ( kapacita, ESR). Čerpadlo proměřeno bez kondenzátoru a všechny vinutí přesně a OK. Izolační stav OK. Po připojení přímo na AC 230V jede jak má i s tachodynamem.
Pozornost jsem upřel na řídící jednotku. Od pohledu triak motoru OK, v podstatě součástky všechny pohledově OK, kromě Elytů. Ty už jsou na první pohled jak sudy a jeden dokonce vespod s vyhřezlou ucpávkou. Všechny vyměněny. Staré jsem proměřil a všechny 3ks 220uF neměli kapacitu. Jeden nekonečno, druhý 85uF a třetí 58nF.
Po výměně elytů jsem vyzkoušel hned mycí program a na rozebrané myčce jsem hned na trubce k hornímu ramenu viděl, že čerpadlo opět tlačí málo. Naměřeno opět jen AC 100V. Tak jsem program ukončil, v servisním módu vypustil vodu a nechal projet testovací rutinu (servisní mód + S3) aniž bych cokoli demontoval či měnil. Myslel jsem, že se nějak regeneruje turbidity čidlo (bylo dříve také vymontováno a pročištěno). Testovací cyklus ohlásil 16min a hned v průběhu spuštění čerpadla bylo vidět a citelně slyšet, že tlačí i do horního ramene, kde voda pleskala tak hlasitě, že nešlo přeslechnout tu změnu. Na čerpadle v tuto chvíli naměřeno AC 201V.
Od této doby myčka jede už na jakýkoliv program, ale na čerpadle jsem nikdy nenaměřil celých 230V. Kolísá to v okolí těch 200V (199-201V).
Jako bonus přestala řídící jednotka vydávat cvrčivé zvuky hned po zapnutí (což dělala) :-)
Snad to někomu pomůže.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny