Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Dobrý den,
po dlouhé době jsme se vrátil k myčce baumatic BDW 46- neohřívá vodu, chyba E03 na netu jsme našel tip na výměnu relé na desce. Na mojí desce je relé asi 5x, deska a spoje nevykazují žádnou vadu-opálení nebo tak něco./píšu to jen pro úplnost/.
K průtokovému ohřívači vede tlustý růžový kabel.
Po odpojení ohmetrem na topném tělesu naměřím po odpojení konektorů /na obrázku "B"/ odpor cca 33 ohm, z toho usuzuji že je v pořádku.
Za topným tělesem/nebo před, neumím rozklíčovat směr toku vody/ je v serii na růžovém kabelu připojená součástka /ozančeno na obrázku jako "A"/ kde po odpojení konektorů nenaměřím žádný, respektive nekonečný odpor.Nemůže být tato součástka vadná?/chápu že se pravděpodoběn jedná o nějaké čidlo, které reaguje na teplotu vody, která protéká topným tělesem a tím pádem se budou měnit její elektrické vlastnosti s závislosti na teplotě/.

K radě ohledně bakelitového krytu: jako podezřelé releé jsme dle kabeláže vyhledal relé na fotce, ale chci se zeptat, zda pokud bakelit sejmu/lze to? je to nějak nacvakávací? nebo ho vždy musím zničit? / Pokud kryt rozeberu, uvidím na "vnitřnostech" něco "špatného"? jde mi o to, že ostatní mají očouzený kontatkt na desce a centimetr kolem..já nic.
Nejde na tom relé z venku něco přeměřit? a tím zjistit funkčnost?

Děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny