Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Tak jsem dnes zkoušel něco naměřit a prošetřit.

Nejdřív jsem zkoušel bez napětí odpor na topném tělese cca 25ohm, odpor na tachodynamu (žluté resp. červené tenčí) nebyl žádný. mrtvo. což tedy neodpovídá těm cca 280ohm. Na těch černých resp. béžových v tom fastonu bylo cca 50 ohm, po projetí mytí cca 55 ohm.

Okometricky sem zkouknul ty plechy. v příloze jsou fotky. na telefonu však nemám režim makro, tak kvalita nic moc. Nicméně jsou jisté viditelné skvrny zepředu a zespoda, ale nepřijde mi, že by to bylo nejak prožraný rzí.

Než jsem přistoupil k tomu intezivnímu mytí, tak jsem ještě zkusil projet několikrát ten servisní režim.

Po napouštění je voda cca 1-2cm pod plechama, následně při oběhu, voda v trubce se mi zdála pomalá a dost vzduchových bublin, měla problém se dostat k hornímu ramenu a to při otevření myčky netočilo. Když jsem dolil vodu po napouštění až po okraj plechů, tak proběhl ten oběh vody z čerpadla nahoru k ramenu snáze a rameno se točilo v pohodě.

Spustil jsem režim intenzivního mytí (144 min.) Měřil jsem jen střídavé napětí na tachodynamu, bohužel jsem nedostal druhý multimetr v těm vývodům topení. Žárovku jsem nesplašil a sondama multimetru jsem se ke kontaktům nedostal, takže asi leda sehnat nějaký žraloky na prodloužení nebo nějak tam nacpat dráty s objímkou.

Od začátku programu po napuštění, voda valí přes čerpadlo parádně, je ohřátá, hodnoty napětí cca 10 V. Takhle to jelo do 122min. Pak vypouštění, napouštění, 119 min. cvakne tableta a jede oběh, tentokrát už studená voda, napětí 0,12 V
Pak cca 94 min. vypouštění, napouštění. V 86 min. se čerpadlo snaží dostat vodu nahoru do ramene, ale nedaří se, napětí 0,14V. pak zas cyklus vypouštění, napouštění a čerpadlo třikrát zkoušelo vyhnat vodu nahoru. marně. Podíval jsem se na množství vody a bylo nad plechy. pak další cyklus, vypouštění, napouštění, čeradlo se chytlo na třetí pokus na cca 10s a zas nic. po dalším opakování se už čerpadlo chytlo, voda studená, napětí po celou dobu okolo 0,12 V. Konec oběhu kolem 59 min. a začlo sušení (hučení a motorek nahoře jede). Nicméně sušení je bez efektu. Bez teplé vody to jde asi špatně. suší to až do konce, přičemž párkrát jelo vypouštění a napouštění.

Tak to jsou mé poznatky. Bez problémů to tedy jelo cca 25 min. (teplá voda, oběh v pohodě, napětí cca 10V)

Tak nevím, jestli to tedy bude tím tachodynamem anebo je špatné celé čerpadlo. Nebo je chyba v nedostatečném napouštění? Ale to se mi nezdá, poněvadž na začátku se to rozjelo bez problémů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny