Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

no, pěkný :-( ... do 2.5 K se podle mne asi nevejdeš, ale uvidíme ... škoda, že hned po kroku 1 jsi to nerozdělal, mohlo to být zachráněno učiněním přítrži vniku vody (onehdá začalo blikat světlo, rozdělal jsem to hned, těsnění bylo OK, vyměnil jsem kondík 275V/100nF, kterej měl už jen 50nF, a vymalováno, epilepsie se nekoná) ... ale co už, pozdě bycha honit, zkusme.

Můžeš sem pls hodit fotky té základové desky z obou stran ? Hlavně okolo relé spínajícího topení a pak ty 4 triaky a jejich okolí.

Hledal bych tady:
- možná odpálené relé spínající topení
- možná odpálený triak spínající motor oběhového čerpadla a jeho okolí
- motor is zřejmě dead, jak jsi psal, spálený
- topné těleso asi bude taky na výměnu obávám se, uvidíme

Pár otázek:

a) kde všude byla nateklá voda, když jsi to rozdělal ?
b) jak se to chovalo při jednotlivých krocích servisního režimu ?
c) tu i60 to hlásí I PŘI pokusu o normální cyklus přímo na displeji jako uživateli dostupnou chybu nebo JEN A POUZE v servisním režimu při diagnostice ?
d) těch 50 V AC jsi naměřil v okamžiku vodou napuštěné myčky, kdy by mělo běžet obehové čerpadlo (třebas v servisním režimu při 8.kroku) PŘIMO na svorkách motoru při motoru připojeném předpokládám (?) Jaké tam jde napětí přímo z desky při elektricky odpojeném motoru (vytažený konektor z motoru, napětí měřeno přímo v konektoru z desky) ?

e) jaký je odpor topného tělesa na jeho vývodech, měřeno při vodou napuštěné a z elektriky vytažené myčce ? Něco okolo 26 Ohmů ?
f) jaký je odpor vinutí motoru oběhového čerpadla, měřeno na jeho vývodech při z elektriky vytažené myčce, vytaženém konektoru z motoru a vybitém či odpojeném kondenzátoru ?
g) při vodou napuštěné myčce a zapnuté do elektriky změř při fázi 7 servisního režimu AC napětí, co jde do z relé na topné těleso. Měř přímo na desce při připojeném konektoru. Kolik ?
h) při vodou napuštěné myčce a zapnuté do elektriky změř při fázi 8 servisního režimu AC napětí, co jde do motoru oběhového čerpadla. Meřeno v konektoru u motoru - jednak při motoru připojeném/zastrčeném konektoru (to jsi psal 50 V AC předpokládám) - druhak při konektoru vytaženém z motoru, měřeno v konektoru - jaké je napětí jdoucí z desky, pokud není zatíženo motorem ? Kolik a kolik (furt těch 50 V AC v obou případech) ?
i) na tom konektoru pro světlo je 220 V AC při zapnuté myčce a otevřených dvířkách ?

Pak (snad) uvidíme ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny