Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Možné to je. Ale nemusí to být nutně tou předrahou řídící jednotkou.
(mimochodem vyměnit řídící jednotku a nakonfigurovat ji svépomocí nevidím reálně, na to rovnou zapomeň, to by musel stejně udělat servisák - u Tebe doma, odvoz myčky není potřeba).

Ale neházel bych flintu to žita. Zkusil bych nejdříve zadarmo vydojit z myčky, co si myslí, že má za problém (ono ne všechny chybové stavy hláší myčka na displej při normálním provozu, prostě jen třebas vypne ohřev a uloží si chybový kód do skryté paměti).

Zkus následující:
1) vyndej nádobí z myčky, myčku vypnout

2) Při vyplé myčce stiskni a drž první a třetí tlačítko na ovládacím panelu (v Tvém případě to budou "Automatic" a "Intensiv care 70"). Pak k těm již drženým tlačítkům myčku zapni klasickým krátkým stiskem tlačítka pro zapínání za stálého držení toho prvního a třetího. Asi se rozblikají první tři LEDky nad prvními třemi tlačítky. Pak pusť i to první a třetí tlačítko. Druhá a třetí LEDka asi zhasnou, první bude asi blikat. Jsi v servisním módu (ukončení servisního módu lze kdykoliv vypnutím myčky). Píše to něco na displeji ?

3) Stiskni krátce to první tlačítko "Automatic". Co píše displej ?

4) Mačkej postupně toto první tlačítko, měly by se postupně ukazovat skryté kódy závad. Můžou být až tři závady či se opakovat. Co píše displej ?

5) Při čtvrtém a dalším stisku toho tlačítka se začnou na cca 30 sekund aktivovat jednotlivé funkce/fáze běhu myčky a myčka na displeji bude ukazovat namísto chybových hlášení číslo fáze, počínaje čtyřkou. Pozor - po doběhnutí daného dílčího 30s testu se myčka automaticky vrátí ze servisního módu do normálního, to ne vždy budeme chtít:

- 4: spuštění regenerace (to stiskem toho prvního tlačítka rovnou přeskoč na další fázi, to nás nezajímá)

- 5: spustí se vyčerpávání případně zbylé vody do odpadu, měl by slyšet čerpadlo. Nech běžet cca 20 sekund a pak stiskni znovu to první tlačítko pro přechod na další fázi. Pokud bys to nechal těch cca 30 sekund, myčka by vyskočila ze servisního módu, ale to nechceme, musel bys celý postup opakovat.

- 6: napouštění vody - měl bys slyšet, jak se napouští voda. Nech doběhnout, na konci bys měl slyšet z myčky cvaknutí, jak vypne hladinový spínač. Současně by se mělo vypnout i napouštění vodou. Mělo by to být mnohem dříve, než za 30 sekund. Nečekej na těch 30 sekund (aby nám myčka nezdrhla ze servisního módu, jak se vypne napouštění vodou, stiskni znovu to první tlačítko pro přechod na následující sedmou fázi)

- 7: sepnutí ohřevu/topného tělesa. Tady pozor. Po cca 15-20 sekundách bys měl uslyšet syčení, jak se ohřívá voda v topném tělese a vyvíjí se pára. Jak uslyšíš to syčení, hned stiskni znovu to tlačítko na další fázi. Ohřev zde totiž jede BEZ spuštěného oběhového čerpadla a topnému tělesu nebude dělat úplně dobře. Topné těleso by se sice vratně vypnout při dosažení 98 stupňů pomocí termostatu, ale není třeba to dráždit. Každopádně pokud uslyšíš to syčení, je topné těleso opravu OK. Ukončení servisního módu/fáze lze kdykoliv vypnutím myčky.

- 8: spustí se oběhové čerpadlo. Měl bys ho slyšet

- Při kroku 9 by se mělo otevřít pouzdro na tabletu, při 10 pak spustit sušení (měl bys slyšet motorek, asi jako jemné hučení)


A) Chová se to takto ? Pomůže to zjisti, zda je to řídící elektronikou, motorem oběhového čerpadla (tachodynamo), NTC senzorem či tlakovým spínačem hladiny vody ...

B) Jaké chybové kódy to psalo ? "d0" ? "f0" ? jiné ?

Dej sem vědět.

Al2

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny