Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Sázím na tachodynamo podle toho, co pises. Vyzkouseni/oprava za 80 korun. Viz muj prispevek vyse, hledej na strance "tachodynamo".

Aby na PCB seplo relé ohrev, potrebuje PCB pri teplem ohrevu signal z dynama na motoru obehoveho telesa, ze se toci. Na me desce je tento privod na uplne druhe strane, nez rele.

Motor bude mit ctyri draty. Dva cerne napeti 220 pro napajeni motoru. Pak dva zlute z tachodynama. Ty jsou vedeny do PCB a musi na nich byt stridave napeti cca 9 V generovane otackami motoru kdyz se tento toci pri teplem ohrevu. Pokud pri fazi, kdy ma mycka ohřívat, tam to napeti není, PCB nesepne pres rele napeti do topneho telesa (mysli si, že kdyz pusti ohřev a voda se nebude honit obehovym cerpadlrm dokolecka pres topne teleso, (ktere dle tachodynama stoji), spali se teleso.

Zmer stridave napeti na tech dvou zlutych dratech hned na motoru (nemusis nic rozebirat, do konektoru na motoru se Ti sondy od meraku vejdou). Kdyz tam nebude pri teplem ohrevu a behu obehoveho cerpadla 9V stridavych, nasel jsi problém.

Novej motor za cca 2500, nebo previnout tacho za 500 nebo pridat do mycky zdrojik 9V stridavych za 80 korun (jako jsem to udelal ted ja - krabicka velikosti toho relé, pekne zalite v pouzdře, koupeno v gme). Samotny tacho ofiko servisy neprodaji ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny