Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nestartuje sekačka

Zdravim kutily, chci posekat,ale nestartuje sekačka. Benzín do ní jde,protože svíčka je vlhká,svíčka jiskru hází. Tak nevím čim ještě by to mohlo být,jsou určitě další možnosti,ale zatim se mi nechce pouštět do nějakých větších oprav,když to může být nějaká hovadina. Tak prosím o rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zasviněnej vzduchovej filtr.
pedro1009 04.09.2012 18:37
pedro1009
něco podobného se mi také stalo, svíčka v pohodě, vše OK, nakonec byl problém ve vzduchovém filtru,…
stanley01 05.09.2012 22:45
stanley01
Pokud se filtr vykoupal v oleji, pochybuju, ze pomuze vyprani v benzinu. Uz nikdy to nebude jako pre… nový
Schizo 06.09.2012 09:53
Schizo
Molitanové filtry u Brigs + Straton se naopak mají namočit lžící oleje :-) nový
kejki 06.09.2012 12:40
kejki
Netvrdim, ze to tak neni, ale u klasickeho papiroveho vzduchoveho filtru ( mam HONDU a je tam papiro… nový
Schizo 06.09.2012 14:45
Schizo
Hmmm, taky mi blbě staruje sekačka. natahuji startovací lanko snad 50-100x než mi nastaruje. Když se… nový
Emzák 02.06.2019 12:30
Emzák
I když je to stará věc, jedna poznámka. Po zimě vždy na první startování používám start-sprej (éter)… poslední
nerady 02.06.2019 21:46
nerady

něco podobného se mi také stalo, svíčka v pohodě, vše OK, nakonec byl problém ve vzduchovém filtru, který byl zadělán od oleje - nějak jak jsem čistil sekačku tam vytekl - zkuste to nastartovat aniž by tam byl vzduchový filtr - pakliže to půjde, tak buď koupit nový filtr nebo ten stávající vyprat v benzínu a nechat řádně proschnout.

Pokud se filtr vykoupal v oleji, pochybuju, ze pomuze vyprani v benzinu. Uz nikdy to nebude jako pred tim. Ono totiz malokdo si uvedomuje, ze sekacka se pri cisteni nesmi naklanet na bok. Myslim benzinova . Pokud ji naklonite na stranu benzinu, vetsinou vytece benzin do filtru. Sekacka by se mela naklapet jen a pouze dozadu, na sbernej kos, tedy po jeho odstraneni az klidne do 90 °.

Pisou to na veskerych navodech, ale malokdo to cte a mysli si, ze to nevadi. Dokonce ani naklon na predek sekacky se nedoporucuje.

Sekacka pak bezi, pokud tedy nastartuje, jako bez vykonu, dusi se a kazda vetsi trava ji muze zastavit. Lidi to podcenujou, u auta by si to nedovolili, podcenit vymenu, nebo ucpani filtru, sekacku berou jako neco jinyho .

Hmmm, taky mi blbě staruje sekačka. natahuji startovací lanko snad 50-100x než mi nastaruje. Když se to povede, tak se mi ji následně už nastartovat podaří. Jenže pak udělám přesně tu věc, která se to popisuje, že sekačku při čistění od trávy nakloním na bok a pak už mi opět nastartovat nejde. Takže moje amaterská chyba, že ji klopím na bok a proto mi nestartuje. Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru