Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotorámeček - sklo se dotýká fotografie

Zdravím, mam problem s rameckem na fotky. Nechal jsem si ve fotolabu udělat fotky (ve hmatatelné podobě, jako kdysi - lesklé, barevné), ale mam problem s rameckem. Kdyz fotku vložím do rámečku tak se v místech kde se fotografie dotýká skla začnou na fotce menit barvy. V místech doteku fotka šedne. Nejdřív jsem myslel ze se mi mezi sklo a fotku dostala kapka vody, ale ne.

Mate někdo podobnou zkušenost nebo je chyba ve kvalitě fotek? Je normální aby bílá barva lesklé fotky měnila barvu v místě, kde se dotýká pruhledneho skla, na šedou? (změna neni permanentní, po vytažení fotky jsou barvy zase ok, zešednutí nastane jen tam kde se fotka primackne ke sklu).

Vyřešil jsem to vypodlozenim ramu zevnitř aby se fotka nedotykala přímo skla, ale zajímalo by me jestli je tohle normální, aby každá fotka pri dotyku se sklem takhle blbla nebo jestli je to na reklamaci.

Diky.

PS: uživatele ms prosim aby odpovidal jen pokud zna odpověď (pr. odkaz na literaturu "Jak vybrat fotoaparát" apod. je mi k ničemu)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Copak? Neuspokojivá odpověď?! Já tedy nevím, jak zrovna vy můžete posoudit co vím a co ne. Nechal j…
ms 03.09.2012 20:56
ms
Mě samého to zajímá. O to víc mě potěšila odpověď, kde vyčerpávajícím způsobem předvádíš, že i odpov…
Henessy 05.09.2012 13:01
Henessy
Naznačuješ snad že matné jsou barevně stabilnější? Naznačuji pouze prastarou poučku: - do alba a pr…
ms 05.09.2012 18:51
ms
Tato poučka řeší pouze estetiku, nikoliv však stálobarevnost.Přiznám se, že jsem skončil u černobílé…
Henessy 05.09.2012 19:16
Henessy
Ale tady nejde o stálobarevnost! Pokud tedy termín "stálobarevnost" je vykládána stejně, tj. jako mi…
ms 06.09.2012 20:04
ms
Já jsem si nepřečetl celý dotaz a pak jsem už byl ve víru vášní.Odvolávám co jsem odvolal a slibuji… poslední
Henessy 06.09.2012 22:01
Henessy

Copak? Neuspokojivá odpověď?! Já tedy nevím, jak zrovna vy můžete posoudit co vím a co ne.

Nechal jsem si ve fotolabu udělat fotky (ve hmatatelné podobě, jako kdysi - lesklé, barevné), ale mam problem s rameckem.

To je drsné! To nikdo asi nezvládne, když jsou různé kiosky v kdejakém supermarketu. A z některých nejsou fotografie vůbec špatné.

Pokud to má být ještě zarámováno pod sklo, pak fotografie jsou lepší v matném provedení, nebo rovnou v patřičném provedení Ano, i to se dělalo a dokonce i dělá: efoto

Dodatek: Jo, AHA! Byl jsem líný dělat "mlíčko" pro jednoduché nalití. Tak to jo...

Mě samého to zajímá. O to víc mě potěšila odpověď, kde vyčerpávajícím způsobem předvádíš, že i odpověď o šesti řádcích může být k ho...Netuším co víš nebo nevíš, ale zřejmě o problematice nevíš nic a takto nekompetentní odpověď by byla přijatelná v případě, že by byla alespoň vtipná. To ale není tvůj případ.
Vidím, že víš alespoň, že fotografie mohou být lesklé i matné. Naznačuješ snad že matné jsou barevně stabilnější?
Já sám, bych se obrátil na stránku dodavatele a požádal o vysvětlení.

Naznačuješ snad že matné jsou barevně stabilnější?

Naznačuji pouze prastarou poučku:
- do alba a prohlížení lesklé/polomatné.
- matné pro zarámování a pod krycí sklo.

Ale osobně mám malý rámeček (10×15[cm]), kde lesk udělaný v obyčejném kiosku není problémový. Ovšem, uvedl "tazatel" něco hmatatelného? Např. fotografii onoho jevu? Uvedl snad fotolab? Aby se dalo zjistit, co používají za materiál?

Tato poučka řeší pouze estetiku, nikoliv však stálobarevnost.Přiznám se, že jsem skončil u černobílé fotografie a barvu jsem neděl, maximálně pomáhal kamarádovi. Domnívám se a je to jen můj pocit, že dnešní technologie zkrátka jsou rychlé, pěkné. ale nevěřím, že se někdo podívá na snímky vytvořené dnes za sto let.

Ale tady nejde o stálobarevnost! Pokud tedy termín "stálobarevnost" je vykládána stejně, tj. jako minimální degradaci v čase.
Zde jde o odraz! Jo, matný pozitivní materiál existoval i v době černobílé fotografie a ta poučka je z té doby. Jen se kdysi blbě sháněl.
Pokud budou převedené "na papír", pak proč by se nedíval? Pokud to bude kvalitně provedené, pak není důvod aby nevydržely jako ty staré.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru