Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno beton v koupelně ,topení

Dobrý den,
máme dvougenerační dům kde je ve 2.patře 20let rozdělaná koupelna.Není tam v podstatě nic.Jen zdivo.Teď nadešel i její čas a my se pouštíme do rekonstrukce.Nevím si rady s více věcmi ,ale nyní bych potřeboval poradit s podlahou.Ta je v součastnosti cca 15 cm pod ůrovní finální podlahy v jiných místnostech.
Jaký je tady postup při dělání takové podlahy?Mám tam dát nějaký polystyren na který přijde vrstva betonu?Pokud ano ,jaký a jak vysoký polystyren a kolik betonu je nejmenší vrstva ?Do betonu mám dávat nějakou armaturu(kari sítě), nebo ne?Kolik mám odečíst na dlažbu a lepidlo?
A pak mám dotaz ohledně podlahového topení.Chtěl jsem topení z radiátorů .ale někdo mi tvrdil ,že to nepůjde,protože máme samotíž a tak se to neutlačí.Tomu nerozumím.Kdyby tomu tak bylo nemám jinou možnost než elektrické dečky pod dlažbu?Je to nákladné na provoz(dečka cca 130cmx130cm)
Děkuji za odpovědi a pomoc.Mám v tom guláš:(
Díky s pozdravem Torturus

Předmět Autor Datum
Polystyren ano. Je lehčí, snáz se do patra vynosí než beton. Takže 8cm polystyrenu a zbytek beton. K…
sHpy00n 27.08.2012 18:40
sHpy00n
Děkuji za odpověď,ono topení tam na samotíž pojede,bude tam na wc malý radiátor a v koupelně žebřík…
torturus 29.08.2012 08:27
torturus
je pravda že na samotíž nemůžeš použít tenké trubky, nebo z nich dokonce dělat v podlaze esíčka. Nav…
touchwood 29.08.2012 10:51
touchwood
aha,tak o tom asi přesně mluvil ten známý.Tzn.,že pokud chci podlahové musím volit elektriku.Nevíte… poslední
torturus 29.08.2012 13:06
torturus

Polystyren ano. Je lehčí, snáz se do patra vynosí než beton. Takže 8cm polystyrenu a zbytek beton. Kari síť být ani nemusí, koupelna jistě nebude veliká a dlažba beton zpevní. Na dlažbu vynechat sílu dlažby + 2 - 3mm na lepidlo. Nejsem sice topenář ale zato znám spoustu domků kde dodnes velmi dobře funguje samotíž ze suterénu do podkroví.

Děkuji za odpověď,ono topení tam na samotíž pojede,bude tam na wc malý radiátor a v koupelně žebřík a k tomu jsem chtěl to podlahové topení.A právě o tom mi tvrdil ,že to nepůjde,nevím z jakého důvodu,něco že je to moc ouzké a neutlaří se to...:(
A ten polystyrem musí být nějaký speciální,tvrzený ?
díky

je pravda že na samotíž nemůžeš použít tenké trubky, nebo z nich dokonce dělat v podlaze esíčka. Navíc samotíž nesmí být v rovině, trubky se musí svažovat podle toho, jak jimi poteče horká/studená voda. Takže: topení ano (bez problémů), ale bez podlahového (pokud to zrovna nebudou přívodní trubky k radiatorům).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru