Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rekonstrukce v bytě

Zdravím,

potřebovala bych poradit v plánované rekonstrukci bytu. Jedná se o panelák zřejmě z roku 1960-1970. Problémem je, že byt není můj. Vlastníkem celého paneláku je soukromá firma. Během posledních 5ti let zde došlo k výměně oken, zateplení, rekonstrukci výtahu. Čili předpokládám, že majitel tímto vyslal jasný signál, že žádnou privatizaci nemáme v budoucnu očekávat. Proto jsem se nyní dostala do "pasti". Byt potřebuje rekonstrukci, ale nechce se mi investovat do něčeho, co nikdy nebude moje.

Nejlepším řešením by bylo, kdybych vyměnila tento byt za obecní, kde bych měla jistotu, že v budoucnu dojde k privatizaci. Toto řešení ale mohu s jistotou vyloučit, neboť kdo by ho se mnou vyměnil? Kdyby zájemce přehlédl majitele bytu a nutnou rekonstrukci, tak ho odradí výše nájmu, která je o pár tisíc vyšší než za jiný byt stejné kategorie a velikosti.

Majitel přispívá na rekonstrukci přibližně 10% z celkové ceny (co vím od sousedů), maximálně však 6.000 korun. Tato směšná částka mě k rekonstrukci vážně moc neláká.

Proto Vás prosím o radu, co byste dělali, kdybyste byli v mé situaci?

Děkuji za případné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny