Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s ,,výstavbou" rybníčku

Dobrý den,
Moc prosím o radu týkající se rybníčku, na který potřebuji dodatečné stavební povolení a dodatečný stavební projekt. Rybníček je na mém pozemku, vodní plocha je tak cca 300 m2, s hrází něco přes 500 m2. Rybníček je zde podle našich dokumentů nejméně 300 až 400 let. Náš rod ho již s mlýnem koupil. Majitelkou nemovitosti jsem se stala vloni a vůbec jsem netušila, že rybníček není zapsán v katastru. V mapě je označena podmáčená louka. Rybníček jsme začali renovovat až nyní – po povodni v roce 2002 nebyl čas a finance. Jednalo se o lepší zpevnění hráze a postavení nového kbelu – starý vzala povodeň. Bohužel jsme narazili v obci na závistivé sousedy a ty nás udali na úřadu. Úřad nyní po mě vyžaduje dodatečný stavební projekt a povolení, zapsání do katastru a ještě mnoho jiných dokladů. Tvrdí, že se jedná o stavbu načerno. Nelze jim vysvětlit, že jsme rybníček nestavěli, jen jsme ho rekonstruovali, rybníček je tu nejméně od roku 1700 – dokonce jsme našli i dokument, že ho v roce 1788 náš rod koupil od bývalého majitele i s mlýnem. Moc prosím o radu, jak mám nyní postupovat, myslela jsem si, že by stačilo nahlásit pouze změnu na katastru a dojít na geodézii. Nyní mám strach, že mi celá záležitost vyjde na desítky tisíc nebo že dojde i na pokuty nebo zbourání.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rybníček je zde podle našich dokumentů nejméně 300 až 400 let. A počkejte jaké budete mít ještě pro…
lesov. 20.08.2012 00:26
lesov.
při povodních voda natekla a už tam zůstala Přesně tak. A hned jim vyhrozit, že jestli nařídí vysuš… poslední
Filuta 20.08.2012 13:00
Filuta

Rybníček je zde podle našich dokumentů nejméně 300 až 400 let.

A počkejte jaké budete mít ještě problémy s přihlášením vodníka!
Pokud bude obec dělat problémy, chtějte po obci nebo Ministerstvu zemědělství náhradu za povodně, ta voda, která vám způsobila škodu na pozemku taky přece v katastru nebyla. Nebo řekněte, že tam při povodních voda natekla a už tam zůstala, za to vy přeci nemůžete.
Jinak pokud není věc zapsána v katastru nemovitostí, jakoby neexistovala.
Zkuste nějakou právní poradnu on-line.

při povodních voda natekla a už tam zůstala

Přesně tak. A hned jim vyhrozit, že jestli nařídí vysušení tak to velmi rádi necháte uschnout, ale že na ně vyběhnou ekoteroristi, páč se tam za staletí nastěhovaly chráněné žáby fialové, vyrostly sinice nikde jinde na světě nejsoucí, páří se tam vzácní salamandři dlouhosrstí a hnízdí jediný chráněný pár sluk bažinato-rybničných. To všechno pochcípe a nehledě na vymření leknínu sněžného a celek bude odměněn pokutou v řádu stovek miliónů. Jestli pokutu zaplatí stavební úřad, rádi rybník zaházíte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru