Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Profesionálna sada nožov pre kuchárov - názor profi kuchárov vrelo vítaný

Já mám tyhle.
http://www.noze-nuzky.cz/kai-pure-komachi/

mám celou sadu už 5let a super. Dostaj jsem je na kuchařském školení a nemůžu si je vynachválit.

Jak si vybrat nůž? Ocel, titan nebo keramika?

Většina zákazníků se musí rozhodnout mezi klasickými noži z kvalitní oceli, titanu či keramiky.
Předem je potřeba říci, že pokud stojíte o kvalitní nástroj, musíte vybírat z produktů špičkových výrobců.
Tradiční materiál na nože je kvalitní nožířská ocel, jejíž výhody daleko převažují nevýhody.
Kromě maximální ostrosti srovnatelné s keramikou je tady zásadní výhoda oproti výše uvedenému materiálu, a to, že je velmi snadné nůž nabrousit a uržovat průběžně maximální ostrost, což je u keramiky obrovský problém.


Odolnost oceli proti poškození je mhohokrát vyšší než u keramických materiálů, zde absolutně vítězí titan, který je prakticky nerozbitný, ale zase jej nenabrousíte na takovou ostrost jako dříve zmiňované materiály.
Keramika a titan také nepodléhají korozi a podobným vlivům, což je samozřejmě výhoda.
Zpracování kvalitních ocelových nožů vysoce převyšuje zpracování nožů z keramiky a titanu, samozřejmě počítáme stejnou cenovou hladinu.
Takže je na vás jaký nůž si zvolíte, ale my jednoznačně doporučujeme klasiku, tj. kvalitní ocelový nůž, z dlouhodobého hlediska se jí prostě nic nevyrovná a že požírá vitamíny a ovlivňuje chuť jídla je marketingový nesmysl. Stále zde hovoříme o špičkových produktech světových výrobců a ne levných plagiátech z tržnic apod.


Materiály 21.století jsou samozřejmě dokonalé ( keramika a titan), ale jsou ideální pro velmi specifické používání, takže pro běžné používání rozhodně nedoporučujeme, ale pokud bude nůž zakopán někde v zemi či schován ve vodě, pak mají určitě tyto materiály navrch......

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny