Předmět Autor Datum
Pokud si umíš udělat na autě něco sám, tak počítej 15 000,- na díly. Výfuk, svíčky, ložiska, čepy, s…
Henessy 21.07.2012 23:41
Henessy
no, něco málo si udělám sám a rád, pak je v rodině automechanik, autolakýrník a autotronik. Takže po…
Redsnake 21.07.2012 23:59
Redsnake
U 10 let starého auta neřeš historii. Stejně se ji nedovíš. Dnes ti udělají ze tří nabouraných aut j…
Henessy 22.07.2012 00:25
Henessy
Podezřele málo kilometrů na 12 let starý auto. A každý ojetý auto je stejně loterie, nikdy nevíš, co…
Prasak 23.07.2012 05:51
Prasak
1.8 ma lepsi povezenicko ale vic poruchove nez 1.6 a neres minulost , nema to smysl u tak stare kary
Hurec 23.07.2012 09:07
Hurec
lepší povozeníčko mám v 3,14či, chci slouhu s tím že se občas budu věnovat i já jemu, ale v určitých… poslední
Redsnake 23.07.2012 11:00
Redsnake

Pokud si umíš udělat na autě něco sám, tak počítej 15 000,- na díly. Výfuk, svíčky, ložiska, čepy, spojka, brzdy,olej, filtry, tlumiče, náplň klímy.... Pokud se ti posmolí něco jiného tak to koupíš na vrakáči, a z druhovýroby se dá koupit levně kde co.a jestli není shnilé, tak máš super auto. Pokud utratíš míň, tak jsi vydělal.
Já mám zásadu,k raději levně bez oprav a udělám si sám, než po nazdobení za vyšší cenu..A za 60 máš auto jako lusk a povozeníčko. V Autotwin Ostrava mi vždycky vyberou díly s nejlepším poměrem provedení/cena a proti značkové je to zlomek ceny.

no, něco málo si udělám sám a rád, pak je v rodině automechanik, autolakýrník a autotronik. Takže pokud se nevysere zásádní věc, léčíme u nich.

Možná by tohle nebyl úplně blbej kup.
http://automodul.idnes.cz/ford-focus-1-6-16v-klima -serviska-c354137
Sice to není kombo, ale historie je asi lépe zdokumentovaná. Otázka je, jestli ta serviska není tak trochu zfalšovaná. Přijde mi zvláštní, že by tam zápis dělal xx let jeden automechanik, pořád stejným písmem.
190 tis km by pro benzín nemusel být konečná, ne...
No, stejně je to v rámci úvah...

U 10 let starého auta neřeš historii. Stejně se ji nedovíš. Dnes ti udělají ze tří nabouraných aut jedno a nepozná to ani odborník. Leda že by lítal s tloušťkoměrem laku, kamerou do děr atd. Dnes je všechno zaplastované, zastříkané antivibračníma vrstvama a otěry volantu, brzdového pedálu atd jsou na kočku. Je to o štěstí , něco pomůže autoklempíř, který to prohlédne a kouká na mezery. lakování, čísla na oknech , pásech atd.

Podezřele málo kilometrů na 12 let starý auto.
A každý ojetý auto je stejně loterie, nikdy nevíš, co koupíš, dokud to se ti to nevysype. Na druhou stranu, je to za pár korun, záleží na tom, co od toho ještě čekáš. Pokud to máš na občasný cesty, tak do toho ani nemusíš moc vrážet. Pokud s tím chceš jezdit denně do práce, bude tě to stát ještě minimálně další polovinu nákupní ceny - rozvody, náplně, podvozek, gumy, pokud na tom nebude něco použitelnýho.
Já mám auto na denní dojíždění, takže až vyhuntuju stávající vozidlo (jelikož je to na LPG, tak doslova na krev), tak jsem rozhodnut jít do úplně novýho vozidla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru