Předmět Autor Datum
Na odpověď málo informací, není zřejmé jaký je stávající stav (typ, rozměr rozvaděče, stávající způs…
dexters 16.07.2012 22:34
dexters
Ja platit pouze navyseni jisticu a to je u jedne faze 500 za amper a u 3 faze 200 za 1 amper (x3) Pa…
Pepanek 16.07.2012 23:00
Pepanek
A tebe připojil distributor bez revizní zprávy ? To se mi moc nezdá.
none 16.07.2012 23:23
none
Podle "lamana cestina" soudím, že firma, která mu změnu dělala, jej nezatěžovala dosti problematický…
mirektatra 17.07.2012 06:44
mirektatra
Ta firma me nezatezovala nicim. Ja si vse zjistil na netu a po telefonu s distributorem. Dokonce ta…
Pepanek 18.07.2012 23:55
Pepanek
Ja platit pouze Pak jsem jen platil elektrikare za zapojeni stykacu a vymene jistice ten elektrika…
rokator 19.07.2012 08:59
rokator
Dobře. Takhle je to už lepší? Já myslel, že to tu je otom, že když někdo potřebuje poradit, tak dost…
Pepanek 19.07.2012 22:16
Pepanek
To máš jistě pravdu. Ale musíš tu radu napsat tak, aby jí pochopil každý, jinak je rada k ničemu...…
rokator 19.07.2012 22:42
rokator
Uznavam :o) poslední
Pepanek 19.07.2012 23:39
Pepanek
Najmul jsem si firmu ktera ma opravneni pro distributora delat. Maji seznam na svych strankach. Ten…
Pepanek 18.07.2012 23:37
Pepanek
To, co Pepanek popsal(23:37) i v jeho prispevku vyse: "... v pulce bytu mi nesla elektrina, neumi ut…
mirektatra 19.07.2012 23:24
mirektatra
to je v pohode. Ja jsem si to tehda po sobe neprecetl. Trosku bylo pozde a ja pospichal. Nechtel jse…
Pepanek 19.07.2012 23:38
Pepanek
Jestliže: a) el.měrový rozvaděč vyhovuje podmínkám REP, je připraven pro instalaci "spínaček"/HDO a…
mirektatra 17.07.2012 07:01
mirektatra
Děkuji za odpověd,to mi stačí.
Lajk88 17.07.2012 17:03
Lajk88
Pokud by se to zdálo hodně, ušetříš i při omezení doby ohřevu. Nepotřebuješ pořád přesně 80°C, stačí…
kejki 17.07.2012 22:13
kejki
Jo tobys musel vysvetlit u nas doma,kde voda tece porad(koupani,sprchovani myti vlasu-holt zenske),u…
Lajk88 17.07.2012 22:25
Lajk88

Na odpověď málo informací, není zřejmé jaký je stávající stav (typ, rozměr rozvaděče, stávající způsob zapojení a natažení el. kabelů, lokalita, atd). Pár fotek a popis by vylepšil odhad.
Cena 2000-20.000).

Ja platit pouze navyseni jisticu a to je u jedne faze 500 za amper a u 3 faze 200 za 1 amper (x3) Pak jsem jen platil elektrikare za zapojeni stykacu a vymene jistice. Zadnou revizi jsem nemel. Akorat ten elektrikar musi byt co ma smlouvu s distributorem

Podle "lamana cestina" soudím, že firma, která mu změnu dělala, jej nezatěžovala dosti problematickým vysvětlováním, co a na co je přihláška k odběru a co revize a prostě potřebné papíry zajistila a předala. Informace "Zadnou revizi jsem nemel. Akorat ten elektrikar musi byt co ma smlouvu s distributorem" tedy nevidím, jako relevantní. Ten systém jsem také nikdy úplně nepochopil. Je to stejné, jako s profesákem u náklaďáku, kdy Tě řidičák "C" neopravňuje k řízení v práci, ale jen "hobby", po stejné silnici, se stejným náklaďákem, mezi stejnými řidiči...:?:.

Ta firma me nezatezovala nicim. Ja si vse zjistil na netu a po telefonu s distributorem. Dokonce ta firma mi poslala tak sikovneho elektrikare, ktery neumi utahovat draty do jistice a svorkovnice a me pak nesla elektrina v pulce byte. A duvod proc muzou pouze nekteri elektrikari delat toto je kvuli pristupu k zaplombovanym elektromerum. A co se tyce s profesakem je to vice veci kdy v praci clovek to musi mit a doma ne jako treba svarecak, zkousky na pilu a jine. I ja jelikoz 2x za rok jedu firemnim autem musim kazdy rok na skoleni ridicu. A myslim si ze je to spravne tak jak ten profesak. Clovek nemuze porad vse sledovat a na techto skoleni jim reknou veskere novinky a pripomenou dalsi dulezite veci. A muzete mi jeste rict pane mirku, jaky mate problem s moji cestinou?

Ja platit pouze

Pak jsem jen platil elektrikare za zapojeni stykacu a vymene jistice

ten elektrikar musi byt co ma smlouvu s distributorem

elektrina v pulce byte

co se tyce s profesakem

A nevymlouvej se, že to jsou jen překlepy. Plus pár dalších drobností (malá/velká písmena, čárky, tečky, stavba vět). Vím, že na netu a v smskách se na češtinu moc nehledí, ale přece jenom Čech by měl psát česky a neměl by používat napodobeninu češtiny.

A protože stále více lidí píše stylem jako ty, maturita z ČJ by se neměla nijak zjednodušovat nebo se to ještě zhorší...

Najmul jsem si firmu ktera ma opravneni pro distributora delat. Maji seznam na svych strankach. Ten jedine co udelal bylo, ze mi vymenil jednofazovy jistic za 3 fazovy u hodin a do rozvadece v byte dalstykace a prepojil jistice na ne. Zadnou revizi jak mam napojeny bojler a topeni ci jine pristroje nedelal. nebyl se vubec kouknout. Pak mi dal razitko na papir a ja to odnesl k distributorovi a on mi dal trifazovy hodiny.

To, co Pepanek popsal(23:37) i v jeho prispevku vyse: "... v pulce bytu mi nesla elektrina, neumi utahnout svorky...", vypovida o kvalite nekterych smluvnich firem REP. Zapojit bojler a ani se na nej nepodivat, neproverit pospojeni v koupelne atd., to je nefalsovane elektrikarske zverstvo. Co se tyka revize, tu je povinen mit "za zadkem" kazdy elektrikar, pokud dela neco jinyho, nez opravu poruchy s uvedenim zarizeni do puvodniho stavu. Muzeme donekonecna diskutovat o potrebnosti, ci nepotrebnosti dodrzovani predpisu, ale myslim, ze pro informovanost tazatele je nutne napsat, jak to by ma, ne jak by to taky fungovalo... (Mimochodem, pokud by probehla revize, nemusel po nem nikdo utahovat ty svorky, ale revizak by mu to dal sezrat tak, ze by priste pracoval kvalitne!)

K cestine se nevyjadruji, jsa sam nevzdelan a nehoden znamkovani v mne drahem, materskem jazyce. Pokud jsem se Pepana nejak dotkl, byl jsem mozna ponekud zmaten absenci hacku, carek, mne nezvyklych tvaru pri sklonovani a dalsich, v miste meho bydliste jinych slovnich obratu, ktere ovsem mohou byt jeho mistnim narecim, ktereho jsem se nechtel nijak dotknout. Proto prosim necht prijme moji velkou omluvu za onu poznamku.

to je v pohode. Ja jsem si to tehda po sobe neprecetl. Trosku bylo pozde a ja pospichal. Nechtel jsem tu delat zadne "dusno" nebo jak bych to nazval. Obcas nejdriv jednam a pak myslim :o) Proste nektera temata me vytaci a cestina je na druhem miste :o) Tak se taky omlouvam.

Jestliže:
a) el.měrový rozvaděč vyhovuje podmínkám REP, je připraven pro instalaci "spínaček"/HDO a nevyžaduje zvýšení proudové hodnoty hlavního jističe
b) je ovládací kabeláž mezi el.měrem a stykačem bojleru
c) je bojler umístěn a zapojen v souladu s ČSN

Potom:
1) žádost o změnu tarifu - zdarma na REP
2) zapojení, kontrola rozvodů a vystavení přihlášky k odběru 1000,-

Jinak:
a) nový rozvaděč s montáží = 4000.-
zvýšení proudové hodnoty = viz příspěvky výše
b) nová kabeláž ovládání-dle místní dispozice = 2000,-
c) připojení bojleru v souladu s ČSN, včetně koupelny = 2500,-
- dílčí elektrorevize provedených prací, vystavení přihlášky k odběru 1500,-

Uvedené ceny jsou jen hrubým nástřelem, neboť nejsou informace od tazatele.

Jo tobys musel vysvetlit u nas doma,kde voda tece porad(koupani,sprchovani myti vlasu-holt zenske),uz i tak setrim myju nadobi v mycce,ale i tak platit mesicne 2000zalohy za elektrinu mi pije krev.nocni proud je řešeni a i kdybych měl dat 20 tisic za instalaci,tak se mi to tak vrati.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru