Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční odtok

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně odtoku vody ze dřezu a z myčky. Přijela jsem domů a našla vzkaz ve dřezu, že nefunguje odtok- nevím přesnou příčinu, jen že ho míváme často ucpaný. Pořádala jsem ale večírek a bylo moc nádobí, tak jsem ho naházela do myčky. Když myčka dojela,tak jsem na šla asi do čtvrtiny zaplněný dřez vodou. Tu jsem ze dřezu vyndala a vylila kýblem. Teď se bojím, jestli voda nezůstala někde v trubkách. Nevím, jestli je problém jen ve dřezu nebo až hloub v trubkách. Nevíte, co by se mohlo stát? Co dělat? Jak případně dostat vodu z odtoku? Děkuji

Předmět Autor Datum
Gumový zvon u nás doma funguje celkem spolehlivě. Pokud máš dvojdřez tak musíš při čistění jeden otv…
Stefran 13.07.2012 08:25
Stefran
Já gumový zvon nepoužívám, protože jsem zvědavý, co ten odpad /sifon/ mohlo ucpat, abych měl argumen…
mirektatra 13.07.2012 10:10
mirektatra
Já gumový zvon nepoužívám, protože jsem zvědavý, co ten odpad /sifon/ mohlo ucpat, abych měl argumen…
sHpy00n 13.07.2012 11:21
sHpy00n
Hmmm,jo jo, to se obecně nazývá "osudem"... ještě, že jsme byli na vojně a nic nás hned tak nerozház…
mirektatra 13.07.2012 15:13
mirektatra
Tenhle vtip dělali jako scénku pánové Černoch a Wimmer. Černoch byl učeň. Málem jsem si v divadle ub… poslední
čumil_old 13.07.2012 19:25
čumil_old

Já gumový zvon nepoužívám, protože jsem zvědavý, co ten odpad /sifon/ mohlo ucpat, abych měl argument pro případné námitky "zavinivšího" :-).

Připravím menší kbelík, nebo cca 3 litrový kastról pod sifon, případně vyjmu i překážející polici, spodní víčko sifonu odšroubuji a při povolování přidržím tělo sifonu. Zkontroluji vypadnuvší bordel, vizuálně také průchodnost trubky z dřezu, hmatem prozkoumám čistotu vývodu do zdi. Dokonale opláchnu dosedací plochy spodního víčka, gumové těsnění vložím do víčka a zašroubuji přesně do závitu a s citem utáhnu. Potom ještě napustím plný dřez a odzátkuji, aby se potrubí propláchlo a odzkoušela těsnost sifonu.
To je celý :-).

Já gumový zvon nepoužívám, protože jsem zvědavý, co ten odpad /sifon/ mohlo ucpat, abych měl argument pro případné námitky "zavinivšího" :-).

Jojo. Zrovna tak to dělám také. Sice ne s dřezem, s tím jsme nikdy problémy neměli, ani v době předmyčkové. Zato když tahám ze sifonů v koupelně uchošťoury, knoflíky, párátka, jehly, špendlíky atd.. To se moc hodí. Zvlášť když vyhrožuju že příště si to pachtel(é) udělá sám a nakonec to stejnak zase pucuju já. :-/

Hmmm,jo jo, to se obecně nazývá "osudem"... ještě, že jsme byli na vojně a nic nás hned tak nerozhází. Ani ucpanej hajzlík. Jdem do toho po hlavě, tedy rukou...:-)

...a tenhle znáte?

Mistr instalatér s učedníkem, stojí nad ucpanou jímkou, plnou exkrementů. Mistr po chvíli váhání skočí do jímky, zhluboka se nadechne a ponoří se k ucpanému výtoku. Za chvilku se vynoří a volá na učně: "Podej mi sedmnáctku klíč", ponoří se a znovu vynoří: "Je to asi devatenáctka", když ji dostane, znovu se ponoří, chvilku zápolí a vynoří se: "Hasák! Je to ňáký saseklý". Když se vynoří, je vše v pořádku a jímka odtéká. Mistr vyleze a učedník praví:"Teda mistře, to čumím, to jsem neviděl.". "Že jo", povídá mistr, "a ty jsi tak mizernej učedník, že mi do smrti budeš tak akorát podávat vercajk!" :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru