Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Baterie u vany

Asi by to chtělo přesněji popsat jev-závadu.
Tedy dedukce: Jedná se o vanovou baterii s výtokem jak do raménka, tak do sprchové hadice a tyto výtoky se přepínají tahovým ventilem s pružinou, která po zastavení vody má přepnout výtok vždy zpět do raménka /původní správná funkce/. Po demontáži hadice a vysunutém ovladači, vytéká voda do sprchové hadice, ale po chvíli se přepne do raménka, kde nevytéká takřka vůbec. Při výtoku do sprchy teče také velmi malým proudem. Baterie se tak chová po té, co jste delší dobu měla puštěnou naplno pouze teplou vodu.
Je-li to tak, potom je pravděpodobné, že se z trubky uvolnily nečistoty a zachytily v sítkách v baterii.
1)Pokud se závada objevuje při použití teplé i studené vody, jedná se o sítka ve výtokovém raménku /demontáž, vyčistit/ a ve sprchovém "telefonu" /profouknout zpětně stlačeným vzduchem,zpravidla nelze demontovat/. Toto lze provést bez složité demontáže "samodomo".
2)Pokud se závada objevuje jen při teplé vodě, je zacpané sítko na vstupu ze zdi do baterie, proto je nutné zastavit přívod vody a baterii demontovat ze zdi, vyčistit sítko, propláchnout plným otevřením vody i samotné potrubí, dokud nepotečou teplá i studená přibližně stejně a nezabarvené nečistotami, případně drátem uvolnit nečistoty v kolínku u vývodu ze zdi. Rovněž provést vše dle bodu 1).
Máte štěstí, že se to stalo u vany a tedy nebudete složitě řešit úklid :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny