Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyndat predmet z vany pracky Miele

Dobry den. Chtel bych se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s vyndavanim predmetu z pracky Miele Softronic W604 (vrchni plneni). Nad bubnem mi do vany pracky proklouzl nejaky predmet. U jinych typu pracek lze vyjmout cast bubnu a dostat se tak na dno vany, tady je vse napevno. Premyslel jsem jiz i o nejakem laparoskopickem nastroji (kamera na kadicce), ale koupit takovy nastroj by bylo asi drazsi nez opravar. Za kazdy namet dekuji.

Předmět Autor Datum
Tenhle konkrétní typ neznám, ale po demontáži hadice mezi prací vanou a čerpadlem/filtrem, jsem už v…
mirektatra 12.07.2012 19:24
mirektatra
Bohuzel buben je aretovany v jedne pozici a tudiz s nim nejde otacet. A i kdyby, tak mam vostinovy b…
tom14369 12.07.2012 20:33
tom14369
Dobrý den,dle mého názoru pračku obrátit dnem nahoru,překlápět opatrně,nejlépe s aretačním přípravke…
Lubomír 12.07.2012 20:18
Lubomír
No to mne take napadlo, ale pracka ma sasy a vazi 100kg. To je pro ma zada neunosne. Jsem slabsi kon…
tom14369 12.07.2012 20:37
tom14369
Pozvi dva statný chasníky. Vyjde to levněji, než servis.
Prasak 12.07.2012 21:53
Prasak
Je-li buben předmětem aretovaný v jedné poloze /což jste v původním dotazu neuvedl/ a nelze s ním po…
mirektatra 13.07.2012 05:37
mirektatra
Buben neni predmetem aretovany, ale aretuje jej machanika pracky v pozici aby bylo mozno otevrit dvi…
tom14369 13.07.2012 07:26
tom14369
Zavřít buben, otočit o 180°, prohlédnout, zda nelze demontovat žebro po odšroubování aretačního šrou…
mirektatra 13.07.2012 07:36
mirektatra
Zebro tam neni, vse privarene, buben je snad jeden odlitek s otvorem pro dvirka. A dirky v bubnu asi… poslední
tom14369 13.07.2012 07:46
tom14369

Tenhle konkrétní typ neznám, ale po demontáži hadice mezi prací vanou a čerpadlem/filtrem, jsem už vyklepal z prostoru mezi bubnem a vanou mraky věcí. Pokud si dáte do pracího bubnu svítilnu a bubnem budete střídavě pohybovat, dírkami předmět identifikujete...:puff:

Bohuzel buben je aretovany v jedne pozici a tudiz s nim nejde otacet. A i kdyby, tak mam vostinovy buben s malymi dirkami, tak ze neni nic videt ani s baterkou. Napadlo mne napojit hadici na vysavac. Hadici pak strcit do vany a predmet nasat. Je tam vsak tak malo prostoru, ze se hadice zasekne. Asi to vyhraje servis, je to jeste v zaruce, tak nebudu riskovat.

Dobrý den,dle mého názoru pračku obrátit dnem nahoru,překlápět opatrně,nejlépe s aretačním přípravkem,který v ní byl při koupi.Podložit tak,aby šlo otevřít víko směrem dolů a pak prsty lovit předmět,doufejte,že nezapadl pod topné těleso,nebo se někde nezapříčil a bude se koulet dolů.Pokud předmět nespadne dolů,opatrně naklánět pračku na strany,chtělo by to alespoň ve dvou lidech,pračka něco váží.

Je-li buben předmětem aretovaný v jedné poloze /což jste v původním dotazu neuvedl/ a nelze s ním pohnout, nelze se úplné demontáži prací vany a tedy takřka celé pračky, vyhnout. Je-li pračka navíc v záruce /což je také nová důležitá informace pro poradu/, nezbývá, než zaplatit smluvnímu autorizovanému servisu.
Pro příště bych chtěl všechny tazatele poprosit o co nejpodrobnější informace, protože neúplný dotaz = chybná odpověď a marná snaha :-(.

Buben neni predmetem aretovany, ale aretuje jej machanika pracky v pozici aby bylo mozno otevrit dvirka. Tim padem i kdybych pracku otocil vzhuru nohama, tak predmet spadly na buben neotocim k sobe dolu. Nechapu proc s touto situaci konstrukteri nepocitaji, vzdyt po kazdem prani je nutno pracku nechat vyschnout. V koupelne si hraji deti a riziko je velmi vysoke. Vyndavaci cast v bubnu Tatramatek byla spickova vec. Timto bych chtel uzavrit toto vlakno a vsem zucasnenym podekovat.

Zavřít buben, otočit o 180°, prohlédnout, zda nelze demontovat žebro po odšroubování aretačního šroubu, jak to má např. ARDO, BOSCH..., případně dál nadávat na konstruktéry tak, jako jim za totéž děkují opraváři :-).
P.S.: Já vždy zavřu 1/2 vkládacího otvoru, abych mohl bubnem drobně pohybovat a čumím a čumím, až ten předmět najdu. Takovou kostici z podprdy pak zaháknu pletacím háčkem a protáhnu dovnitř bubnu. Jan Tleskač by záviděl, jak toho "ježka v kleci" řeším :-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru