Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto kamera

Dobrý večer,
mám v úmyslu si pořídit do auta zařízení pro záznam jízdy- auto kameru.
Našel jsem toto na Alfacompu
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450 7P2UY0001K1A
a dále toto na Aukru
show_item.php
Alfacomp- 1.250 Kč + poštovné (cca 75 Kč)
Aukro- 719 Kč vč. poštovného

Dle mě to jsou shodné výrobky, možná ne.
Zajímá mě, že na Aukru prodejce uvádí u středního a vysokého rozlišení videa INTERPOLACI, tak Alfacomp i s dovozcem (X-Trader) tvrdí, že vysoké rozlišení (1280x960 px) není interpolované, ale skutečné HD rozlišení.
Je možné, že se jedná o dva různé produkty ve stejném obalu, ale možná i to, že Alfacomp prodává to samé, co uživatel na Aukru za dvojnásobek a pořídil bych si u Alfacompu auto kameru s interpolací.
A ani nevím, jak bych poznal, že je video interpolované...
Máte někdo zkušenost-i s nějakou kamerou do vozu?
Poraďte mě, abych nekoupil levnou plečku. Chtěl jsem něco kolem 1000 Kč, ale je toho tolik a prodávají to i laici, kteří mě k tomu moc neřeknou.
Předem děkuji

PS: Auto kameru jsem se rozhodl pořídit z několika důvodů, především pro dokázání své "neviny" při jakékoliv kolizi při provozu vozidla...

Předmět Autor Datum
Za 1000kč to bude vždy hračka made in China tady sem našel hned dvě podle vzledu: http://www.dealext…
Vaclaf 05.07.2012 00:42
Vaclaf
Děkuji za odpověď. ... vyplatila. Ano ano ano, ne že bych si stál za tím, aby se mě vyplatila, ale k…
Koala 05.07.2012 11:55
Koala
Teď jsem mě podařilo narazit na tuto GoClever kameru Full HD (1080p) http://www.azhobby.cz/kamery-go…
Koala 05.07.2012 14:04
Koala
Tak zimu sem vůbec neřešil , zato jsou problémy s přísavkou na sklo v létě už mám třetí. Vlétě kamer…
Vaclaf 05.07.2012 14:05
Vaclaf
mám vzhledově stejné dvě tyto kamery a rozdíl pouze v tom že jedna zabírá úhel 180´a ta druhá o něco…
pomaru 05.07.2012 08:29
pomaru
to je to taková bída do 1,5k? taky jsem o podobné přemýšlel, 4k už jsou celkem dost. v podstatě stač…
nemec 05.07.2012 10:07
nemec
Záleží na okolnostech. - Když při nehodě "chcípne" motor, tak se kamera (záznam) po chvíli také ukon…
Koala 05.07.2012 12:47
Koala
www.techmoan.com tady je web jednoho týpka, který recenzuje čínské hd kamerky vč. ukázek toho co zaz…
TNT 05.07.2012 10:23
TNT
Oživuji vlákno. Má cenu koupit tuto kameru? http://aukro.cz/top-hd-kamera-do-auta-2-7-lcd-akce -i370…
Host123 16.11.2013 13:35
Host123
O tuto kameru jsem měl nedávno zájem, prodejce odpověděl, že video je objemné, asi (nevzpomínám si p…
Koala 16.11.2013 13:47
Koala
Díky.Ještě jinak. Moje představa: koupím kameru. Ta se nainstaluje do auta. Přijdu a kameru zapnu. C…
Host123 16.11.2013 13:56
Host123
Já požadoval po kameře, aby nahrála pro důkazní řízení policie video alespoň 10 hodin. Jde o to, že…
Koala 16.11.2013 14:20
Koala
Hm, máte to tedy promakaný!!!:-) Díky za informace.
Host123 16.11.2013 14:49
Host123
Zrovna dnes mi přišel emajl z nějakého slevotento, nabízeli tam autokameru za necelých 700Kč. Ale as…
Yarda 16.11.2013 14:50
Yarda
Nabídku různých slevomatů apod rovnou mažu, nemám k tomu důvěru!
Host123 16.11.2013 14:53
Host123
jo ta mi došla taky kamera noční vidění za 700, zamyslel jsem se že bych si ji pořídil jen na test,… poslední
Pepas 16.11.2013 21:50
Pepas

Děkuji za odpověď.
... vyplatila. Ano ano ano, ne že bych si stál za tím, aby se mě vyplatila, ale kdyby, tak abych se tímto (rád) dokázal bránit v mou nevinu, bude-li jasná, ale bude se mluvit proti mě (lži, že jsem jel velmi rychle, že jsem na něho najel (přitom mě vletěl pod auto z vedlejší) a pod.).
Ta první je naprosto shodná s tou mou druhou ve výběru (z Aukra), má to i stejný obal (co jsem si vyžádal foto od prodejce). Cena by také odpovídala.
Ta druhá je jiná, už i proto, že má HDMI a video kodek H.264. Cena je potom téměř dvojnásobná.

Navíc jsem si vyčetl, že provozní teplota je od -10 do + cca 60 (80) °C.
Vadilo by mě, kdybych musel kameru v zimě denně odšroubovávat, má někdo zkušenost, jestli to vydrží i těch - 20 °C?
Děkuji

mám vzhledově stejné dvě tyto kamery a rozdíl pouze v tom že jedna zabírá úhel 180´a ta druhá o něco méně, v kvalitě záznamu jsem rozdíl ani při přiblížení nepoznal, ale jak psal Vaclaf za tyhle peníze nemůžeme očekávat super kvalitu, ta začíná na cca 4000kč v opravdové HD kvalitě.

to je to taková bída do 1,5k?
taky jsem o podobné přemýšlel, 4k už jsou celkem dost.
v podstatě stačí jen čitelnost záznamu v případě nehody, tzn. to nemusí být extra kvalita, by se na to doma člověk koukal na velký TV
mimochodem jak mají tyhle kamerky řešený vypínání smyčky v případě nehody? píše se po nastartování/vypnutí motoru, ale jak to prakticky funguje?

Záleží na okolnostech.
- Když při nehodě "chcípne" motor, tak se kamera (záznam) po chvíli také ukončí.
- Pokud ale motor poběží dále, tak podle velikosti SDHC karty a doby než si někdo všimne nehody, se stále nahrává. A pokud je karta malá a najdou nehodu až druhý den a dotyčný měl plnou nádrž, tak v záznamu bude nejspíš vidět jen část, kdy auto stojí mimo silnici ve škarpě a záznam o nehodě a viník budou nejspíš přehráni novým záznamem... Smůla. Ale tomu moc nevěřím.

Pak se dají pořídit kamery kolem 5.500 Kč a více, kde při nehodě dojde díky internímu čidlu přetížení (G) k zablokování části záznamu a ten se nikdy nedá smazat "kamerou". Část tohoto záznamu si může smazat uživatel sám. Takže kamera může kartu přehrát 10x, ale ne ten označený záznam s nehodou.
Tady v této recenzi zkoušela kamera do auta DOD GS600 (má HDMI, čidlo nárazu ve všech osách- pozná se, odkud přišel náraz, GPS- ukazuje souřadnice polohy vozu, aktuální rychlost a datum s časem, nemá monitor), přemýšlel jsem o ní, ale je to moc penízků!
... V jedné chvíli si kolega půjčí auto, dělá osmičky na parkovišti a druhý kolega, který se vrací, simuluje náraz do vozu s bagetama v rukách. Při prohlížení v místnosti se potom pozastaví nad touto pasáží a ukazuje, že senzor zaznamenal slabý náraz...
http://www.zive.cz/clanky/videotest-dod-gs600-spio n-v-aute/sc-3-a-156988/default.aspx

O tuto kameru jsem měl nedávno zájem, prodejce odpověděl, že video je objemné, asi (nevzpomínám si přesně) 10GB za hodinu. Pravděpodobně nepoužívá žádný kodek pro komprimaci obrazu. 32 GB karta se zaplní za cca 3 hodiny. Optejte se u prodejce, jak je to s velikostí videa v max kvalitě.
Pěkný den

Díky.Ještě jinak. Moje představa: koupím kameru. Ta se nainstaluje do auta. Přijdu a kameru zapnu. Celou jízdu, např. 3 hodiny chci, aby kamera nahrávala. Dojedu do cíle, kameru vypnu a už nechci záznam zachovat (páč se cestou nic nestalo). A tak stále dokola. O nic jinoho mi nejde.

Já požadoval po kameře, aby nahrála pro důkazní řízení policie video alespoň 10 hodin. Jde o to, že pojedu někde, přijedu domů a někdo za mnou ráno dojde, že jsem včera (předevčírem) někde jel a mou vinou někdo spadl, tak aby tam byla nějaká ta časová rezerva "co kdyby". Když už to kupuju, tak přemýšlím, co se může stát, co se stává atd. Jasně že na něco zapomenu. Nejsem nějakej stále opatrnej, ale jen jsem to koupil, mám z jízdy lepší pocit.
Jednou mě neznámá slečna ve věku asi 50 let málem vletěla pod auto, zastavil jsem a ptal se jí, jest-li je OK a ona že na mě zavolá policii, byla hlasitá asi jako Jawa 350 bez výfuku. Tak jsem ji ujistil, že má v autě kameru... najednou bylo ticho a rychlým krokem a tiše odešla. Předcházelo tomu to, že přišla na křižovatku, a protože má asi problémy s krční páteří, tak se neodvážila otáčet hlavou před přechodem jak bývá zvykem a skočila mě málem pod kola...
Dále přemýšlí o zadní kameře. Ale prý se může jednat o porušování soukromí, když třeba v koloně budete stát a za Vámi si to budou v té koloně v jednom autě rozdávat dva... Ale to já neřeším, já to nemám na točení porna, ale jako důkazní video o jízdě.
Stává se, že někteří řidiči spěchají třeba do porodnice a jedou v obci rychleji než je zdrávo, nedávají pozor a předjíždí i když už blikám do leva- no a těsně před tím, než odbočuji se podívám ještě jednou do zrcátka a ejhle, oho to auto tam nebylo, hodil jsem blinkr a teď už tam je... Kdybych ho sejmul odbočením do leva, mohl by on tvrdit, že blikal a já mu na to odbočil v levo. Takto bych měl kameru se záznamem, že on předjížděl ve chvíli, kdy jsem já již dávno blikal...
Tento svět je celej divnej uspěchanej a nemíním se hádat s policií, že to bylo tak, nebo onak. Vytáhnu video, třeba až u soudu a udělám z každého kdo lhal blbce. Mám ženu, hypotéku, půjčku a kdybych měl přijít o práci, že si třeba mám odsedět 1/2 roku za něco, co jsem nezavinil, ale nedokázal jsem se usvědčit mou pravdou, to bych těžko nesl... Ztráta zaměstnání, žena= rozvod?, exekuce, dražba bytu= zničený život!!! ženy by to ze svého příjmu sama neutáhla!
Toto nechci
Těch pár tisíc za ten klid stojí.
Jen musím upozornit, že když necháváte auto stát na ulici, může si toho někdo všimnout a v noci Vám nějakej Evropskou unií chráněnej menšinovník může rozmlátit půl auta, aby si tu kamerku odnesl. Takže jsem myslel i na toto a mám v autě držák, který po jízdě otočím dozadu a kamera není vidět. Teď řeším tu zadní kameru.
Pěkný den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru