Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opět sokl

Dobrý den
Řeším teď sokl u novostavby. Situace vypadá asi tak první řádek cihel tl.30cm a další je z tl.40cm což znamená 10cm přesah. Na sokl (na zdivu 30) je vytažená hydroizolace, pak je přilepen perimetr tl.8. Ten natáhnu perlinkou, asi rovnou celý až dolu. Soklu který bude vidět dám pak marmolit. Okolo celého domu bude místy zámkovka, kačírek i zem. A teď řeším nopovku vím, že by tam asi nemusela být (si myslím :-)), chci jí tam dát pro jistotu aspoň jako ochranu perimetru, aby nebyl v kontaktu se zeminou. Problém s podzemní vodou není aspoň zatím. A ještě jedno info přesah střechy i s okapem je cca 1m (bungalov)
A teď dotaz:
1. mám kupovat hřeby (plastové) na nopovku nebo jí stačí přilepit pěnou, kterou jsem lepil i perimetr (bude stejně přítížená zeminou jen, aby držela polohu před zásypem).
2. jak mám dát nopovku: nopy k perimetru pak bude i odvětrávat, ale to bych jí musel nechat vytaženou nad zamkovku-kačírek, ale lišty moc nechci není jiné řešení? Třeba vrch zapěnit, ale pak zase nebude odvětrávat? A pak to nebude hezké s marmolitem.
nopy od perimetru pak nebude sloužit jen jako ochrana a může být pod úrovní zámkovky-kačírku?? Ještě jsem někde viděl nopovku že před ní mají geotex. pro odvod deštových vod z povrchu? asi jí rychleji do podzemních vod. Drenáž dávat nebudu nebo mám?

Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru