Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpočet kubatury betonu do ztraceného bednění

dobry den delam stracený bednení dilka je 5m sírka 3m výska 1.5 m je a jedni strane budou 2 steni tak mi to vychazí na 260ks tvarnic ale nevim kolik pitlu betonu mi tam padne plus na podlahu d 5m š 3m a v 30cm kplik pitlu lepidla dekuji za odpoved

Změna předmětu, původně: potrebuji poradit; Změna kategorie, původně: Zahrada (sHpy00n)

Předmět Autor Datum
Abych pravdu řekl tak ani pořádně nevím, na co se vlastně ptáte a nedáváte jasné zadání. První otázk…
sHpy00n 03.07.2012 00:11
sHpy00n
No je taky třeba vědět, jaká je tloušťka ztraceného bednění 15,20,25cm... V tento moment vím ale , ž… poslední
Matyas xl 04.07.2012 20:01
Matyas xl

Abych pravdu řekl tak ani pořádně nevím, na co se vlastně ptáte a nedáváte jasné zadání.
První otázka je jasná. Výpočet objemu je matematika základní školy. Spočítejte si kolik metrů čtverečních hotové zdi ze ztraceného bednění budete mít a vynásobte ho orientační spotřebou betonu na jeden metr čtvereční podle šířky tvárnice. Neuvádíte jakou šířku tvárnice hodláte použít tak si budete muset vybrat v tabulce z odkazu. Získáte tak celkový objem betonu potřebného k zalití bednění. Dále. Na každém pytli betonu by mělo být uvedeno, kolik betonu z něj získáte. Takže celkový objem betonu děleno objem z jednoho pytle a máte výsledek. Bude to ale velmi drahé. Nejdražší varianta. Levněji pořídíte hotový beton z betonárky nebo si ho namícháte sami.
Na co se ptáte ohledně lepidla opravdu nevím. Uvádíte tři rozměry pro výpočet objemu. To budete dělat celých 30 cm z lepidla? To asi ne. Mohu předpokládat že potřebujete vědět kolik lepidla pod dlažbu? Cca 3 - 6 kg na metr čtvereční podle použitého zubu na stěrce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru