Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem S čím vyrovnať drsný povrch vonkajšej omietky domu?

Po omietkovanie domu z vonka, povrch zostal dosť drsný.Bol to aj zapucované ale asi
piesok bol kuščik hrubý a zostal povrch steny drsný.Poškrabal som to špaklim a teraz zostali tam také malé dierky.Chcel by som to s niečím natreť pred malbou aby bol povrch hladký. Čo by ste mi poradili? Za poradu vopred ďakuje.Prosím napíšte konkrétný názov materialu.

Předmět Autor Datum
Jestli tomu správně rozumím, chcete to fakticky znovu omítnout. :-) Jinak na drobné opravy existují…
lesov 10.06.2012 07:44
lesov
Omietka je nová,ale po omoetkovanie to bolo aj zapucovaná,a malé kameničky z piesku zostali na povrc…
Gertian 10.06.2012 11:04
Gertian
Najlepsie by bolo keby si sem dal foto, ze co chces vlastne poriesit. Inak ak chces mat hladku fasad… poslední
poihu 10.06.2012 14:01
poihu

Jestli tomu správně rozumím, chcete to fakticky znovu omítnout. :-)
Jinak na drobné opravy existují suché směsi, kterými lze zahladit nerovnosti ale jestli se to vyplatí na celém domě, to je otázka.
Musíte zvážit sám, jestli bude stačit jenom nátěr nebo "natažení" povrchu maltou, podle hloubky dírek.
Chybí foto.

Omietka je nová,ale po omoetkovanie to bolo aj zapucovaná,a malé kameničky z piesku zostali na povrchu.To som odskrabal a namiesto kameničky zostali také malé dierky.Chcel by som nato naniesť nejaké lepidlo alebo maltu,aby povrch bola hladká,ale potrebujem niečo čo je dobré na vonkajšiu stenu,nie že v zime to bude odpadávať,ako to robil sused s murovaným plotom,že naniesol na to asi lepiaciu maltu čo používajú na kahličky,a teraz mu to všetko odpadává - bola tuhá zima až
-20 stupňov.

Najlepsie by bolo keby si sem dal foto, ze co chces vlastne poriesit. Inak ak chces mat hladku fasadu a nechces davat nejaku tu farbenu fasadnu stierku a fasadu malovat len valcekom, tak mozem odporucit stukovu stierku Weber 3803B. Je urcena do exterieru, mrazuvzdorna a vodoodpudiva. Po zaschnuti je snehovo biela a tvori dost tvrdu krustu - je tvrdsia nez obycajna vapenocementova exterierova stukova omietka. Vyhodou je i to ze je ju mozne nanasat priamo na fasadne lepidlo, je na to priamo urcena. Ale neviem ci ju zozenies lebo ja ked som zhanal tak mi to dalo dost namahy nez som zohnal, potom som neskor zistil ze ju akymsi zazrakom maju v obi (ale predtym ju nemavali). Kazdopadne treba ale pripomenut ze ziadna sebelepsia omietka ti nezaruci to ze ti neopada ak nebudes mat dobry podklad na ktory ju nanasas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru