Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zateplení domu - fasády

V diskuzích o zateplení na tomto fóru jsem se dočetl, že v případě, že by se na staré EPS přidávala nová (další) vrstva, je nutné odstranit omítku i s perlinkou až na polystyren. Čím se v tomto případě lepí nový polystyrén na starý? Je opravdu nutné starou omítku odstranit, ikdyž je ještě v dobrém stavu? Pokud ne, čím by se pak EPS lepilo na omítku? Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
pěnou se to lepí... nutné, to je podle podmínek, pokud dáte silnější vrstvu, abyste docílii rosného…
milan.cukrar 11.06.2012 06:24
milan.cukrar
Jak je to prosím s tím rosným bodem? Já si myslel, že se to netýká nepropustného polystyrenu? A hlav…
Jan456 11.06.2012 18:55
Jan456
Jane, souhlasím s tím, že čím silněji tím lépe rosný bod je vždy..."že se to netýká nepropustného p…
milan.cukrar 11.06.2012 21:35
milan.cukrar
Dobrý den, děkuji za odpovědi. V našem konkrétním případě se jedná o starou vrstvu EPS širokou 5 c… poslední
kumburak 12.06.2012 12:47
kumburak

Jak je to prosím s tím rosným bodem? Já si myslel, že se to netýká nepropustného polystyrenu? A hlavně bych řekl, že čím silnější izolace, tím líp a problém by něměl vzniknout? Je to prosím tak a nebo je tam ještě nějaká vyjímka?

Děkuji
Jan

Dobrý den,

děkuji za odpovědi.

V našem konkrétním případě se jedná o starou vrstvu EPS širokou 5 cm (zakončená omítkou Visolplast), na kterou chceme přidat ještě dalších 5 cm EPS. Stačí tato vrstva k dosažení rosného bodu až za lepidlem?

Původní obvodová zeď je z plných cihel o tloušťce 30 cm. Silnější vrstva EPS vzhledem k přesahu střechy už bohužel není možná. Celková plocha zateplení je cca 32 m2. Zbytek domu má tloušťku zdiva 45 cm, tam zateplení prozatím neplánujeme.

Pokud nakonec bude nutné sundat starou omítku i s perlinkou, jak to udělat co nejšetrněji? Existuje na to nějaký vyzkoušený postup? Nebo je nakonec v mém případě nejlepší to strhnout všechno a dát rovnou 10 cm nového EPS?

Ještě jednou děkuji za radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru