Předmět Autor Datum
Před nějakými 15 lety jsem byl na školení kde jsme aplikovali přímo na neupravený pozink plech. Post…
sHpy00n 27.05.2012 00:43
sHpy00n
Z toho plechu by byly jen okapničky. Přijde to na opěrnou zídku, kde na tom budou betonové desky ( r…
Matyas xl 27.05.2012 11:11
Matyas xl
Hlavním důvodem je tepelná roztažnost a deformita za přímého slunečního svitů. Pracuje to tak dlouh… poslední
čumil_old 27.05.2012 11:16
čumil_old

Před nějakými 15 lety jsem byl na školení kde jsme aplikovali přímo na neupravený pozink plech. Postupem času se od se od pozinku přešlo na beúdržbové titanzinek a měď, dnes už ani to ne a doporučuje se použití systémových eloxovaných profilů.
Netvrdím že to nebude držet. Bude a dobře. Jen je omezená životnost a ne snad kvůli tomu že by pozink oxidoval. Hlavním důvodem je tepelná roztažnost a deformita za přímého slunečního svitů. Pracuje to tak dlouho, "až se ucho utrhne.."

Z toho plechu by byly jen okapničky. Přijde to na opěrnou zídku, kde na tom budou betonové desky ( rovné stříšky ), na kterých budou v miskách bonsaje. Ty bude z důvodu občas silných větrů připevnit a to právě za hranu těchto plechových okapniček.Je třeba , aby právě proto byla dostatečná pevnost těchto profilů. S titan zinkem jsem ještě nedělal. tak nevím jak je tvrdý. Měď je měkká, takže ta nepřipadá v úvahu. Ten titanzinek je v porovnání s pozinkem jak pevný nebo tvrdý? A ten titanzinek se tolik nerostahuje jako pozink? Ta zídka je dlouhá 8m, takže bude třeba asi nějaké dilatační spáry, nebo to spojit na pevno třeba snýtováním?

Hlavním důvodem je tepelná roztažnost a deformita za přímého slunečního svitů. Pracuje to tak dlouho, "až se ucho utrhne.."

No ale to dělá i ten eloxovaný profil a možná díky tmavé barvě ještě více.
Nebo to eliminují vysekaná oka v ležaté části plechu?
Nemá tohle vymezit páska, co se na to má aplikovat?
V dohledné době mě generálka terasy asi taky čeká. Tak se preventivně orientuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru