Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Padání hlavního jističe

... ale notáák, klucíí, čtu, na co odpovídám, néé?:-/ Elektroměr dali energetici při rekonstrukci sítě asi 300m od baráku, k trafostanici... proto je hlavně nepohodlná jeho obsluha, ale nedá se s tím nic dělat, protože umístění měření určí příslušný REP, zpravidla do veřejně přístupného místa, tedy před oplocení soukromého pozemku.
1 - pojistky, jako hlavní jistící prvek před el.měrem, zakázal REP už v dobách MÉHO ranného dětství, jež je pradávno v nenávratnu a ačkoliv použití jistící char. pojistka/jistič by bylo nejjednodušším řešením, je tímto nemožné.
2 - tlumivkou samozřejmě rozumím "oddělovací impedanci" pro přepěťové ochrany, ale to je jen otázkou názvosloví a vyplývá to z textu, který má především vysvětlit funkci obvodu. Že je ve velikosti mH, je zřejmé jak z požadavku na funkci, tak z účelu, pro který je vyrobena a homologována, tedy úprava impedance obvodů, při provádění přepěťových ochran (jak ostatně bylo uvedeno).

Tak čtěte, čtěte přátelé, kamarádi :puff:

P.S.: Mě se to řešení docela zamlouvá (poprvé zde uvedl "ms" -je to zkrátka hlavička), prodlouží se čas mezi elektroměrem a ostatními jističi zcela homologovaným zařízením, ale nemám s tímto použitím sebemenší praktickou zkušenost. Věřím však, že už to někdo zkoušel...:?:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny