Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Provetravana fasada - jake desky ?

Dobry den, radi bychom si nechali udelat provetravanou fasadu, lec setkavame se stale s nepochopenim a nevedomosti i u odborniku..... Tak snad nam tady nekdo poradi. Primo na dum dame mineralni vatu, pres ni pripevnime profily, ktere budou vytvaret cca 20 cm vzduchovou kapsu. Potud je nam vse jasne. Na profily pak potrebujeme pripevnit desky, na ktere chceme nanest hazenou omitku. A to je nas kamen urazu. Jake desky mame pouzit ? Je mozne pouzit Heraklit ? Jakou asi tloustku, aby se to nekroutilo, nevibrovalo,.... Cetris nejde, to jsme zjistili. Prosim, poradte nekdo, at se pohneme z mista, Dekuji, Daniel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Danieli, přeji hezký den, Pokud Vám někdo navrhl tuto skladbu, tak vyřeší i detaily. Jedná se asi o…
milan.cukrar 15.05.2012 19:16
milan.cukrar
Izolace je 100 mm mineralni vata, ktera se bud pripevni, primo na stenu domu, nebo vtesna do drevene…
Tlaap 15.05.2012 21:49
Tlaap
tlaap, opět chyba? 20cm? nebo 20mm? rošt není třeba dávat na stěnu, a vata mezi rošt, klidně se uděl… poslední
milan.cukrar 16.05.2012 18:43
milan.cukrar

Danieli, přeji hezký den,
Pokud Vám někdo navrhl tuto skladbu, tak vyřeší i detaily.
Jedná se asi o nekontaktní zateplení, (jak silná izolace?) Pak nerozumím "vytvařet cca 20 cm vzduchovou kapsu" myslíte 20 mm mezeruna odvětrání? Nevidím jaký bude rošt, jak bude připevněn ke zdi. Jaké profily hodláte použít a jak daleko od sebe. Podle toho lze pak stanovit tloušťku Heraklitu. Bacha je těžký a drolivý. Pak ještě zatížíte házenou omítkou a štukem?
Pak je mi i divné, že : "setkavame se stale s nepochopenim a nevedomosti i u odborniku" ...co nechápou?

osobně bych nedoporučil tento postup, je složitý těžký a drahý....

Izolace je 100 mm mineralni vata, ktera se bud pripevni, primo na stenu domu, nebo vtesna do dreveneho rostu. Na rost se pripevni late o siri 20 cm, aby vznikla 20 cm mezera,jak jste spravne uvedl - ne kapsa. Pokud by se vata pripevnovala primo na dum, pak by se pod ni musely nejdrive pripevnit profily, ktere by vytvorily tu vzduchovou mezeru. Profily by mely byt cca 600mm od sebe - na siri vaty. Co odbornici nechapou, to nevim, na internetu je odvetravana fasada bezny jev. Kazdopadne jsme pohoreli ve stavebninach, i u dvou firem, ktere se zabyvaji rekonstrukcemi domu.
Myslite si tedy, ze pokud by se pouzil heraklit tak by se finalni povrch nemel pokryvat hazenou omitkou ? Nebo muzu pouzit jiny material, nez heraklit ?

tlaap, opět chyba? 20cm? nebo 20mm?
rošt není třeba dávat na stěnu, a vata mezi rošt, klidně se udělá tak, aby byl od zdi, aby se vata mohla dát za rošt...na prkna pak difuzka, odvětrávací mezera 2-3cm (dle výšky) a na rošt QSB a fasáda....
a nebo další možnosti...
ano můžete použít i jiný materiál, která se bude odvíjet od Vašeho požadavku na povrchovou úpravu fasády..
třeba zvolíte omítku
http://stavba-dum-zahrada.inzeraty.cz/inzerce/5979 564/weberpas-akrylat.aspx

:-):-):-):-)
a pak nemusíte mít heraklit, lignopor, velox atd..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru