Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler Dražice OKCE 160 teče.

Máme v koupelně elektrický bojler. Včera jsem si všimnul, že z něj kape voda. Je pravda že je z roku 1998 a už má asi nárok odejít. Ale než si objednám nový, koukal jsem se kde teče, kape kolem šroubů příruby. Napadlo mne, jestli to třeba není jen zpuchřelé těsnění. Asi bych jej dokázal vyměnit, kdybych jej měl. Případně objednat opravu. Nevíte někdo o prodejně kde by se náhradní těsnění dalo koupit? Už jsem hledal na internetu, našlo mi to jednu místní firmu, ale když jsem tam volal, tak se k tomu neznali.

Předmět Autor Datum
Zavolejte si přímo do Dražic, mají vlastní servis pro záruky a naposled byli velmi vstřícní. Těsnění…
mirektatra 10.05.2012 11:14
mirektatra
jak se udělá odkalovací ventil?? a kde? Tohle mne zaujalo...
paul 10.05.2012 11:53
paul
V návodu ho DZD kreslí. Já ho mám jako plnoprůtočný kulák v "T" kusu, přímo proti vtokové trubce boj…
mirektatra 10.05.2012 13:53
mirektatra
jdu na to kouknout poslední
paul 10.05.2012 16:00
paul
Málo pravdepodobné, netesnost na prírube. Bojler dospel ku konci životnosti. Po 14 rokoch prevádzky…
Joseph 10.05.2012 14:46
Joseph

Zavolejte si přímo do Dražic, mají vlastní servis pro záruky a naposled byli velmi vstřícní. Těsnění jistě pošlou, ale nejspíš nebude k ničemu, protože mám opakovanou zkušenost, že voda na hlavách šroubů pochází zpravidla z prorezlé horní části nádrže bojleru, odkud stéká po povrchu, mezerami pod polyuretanovou izolací do nejnižšího místa, kterým jsou právě ty zmíněné šrouby:-(. Jednou z výjimek, kdy se u staršího bojleru vyplatí řešit netěsnost, je proreznutí jímky termostatu v přírubě, která se řeší její výměnou, spolu s těsněním. Cena příruby cca 750,- a těsnění cca 100,-Kč , k tomu pracnost, den bez vody a hromada rzi z dosud nečištěné nádrže = při "věkovitosti" bojleru nad 6 let se to ani nevyplatí podstupovat.
Pravdou však je, že neznám kvalitnější bojlery a vstřícnější reklamace, než právě Dražice. Chce to ale taky se o bojler starat, tedy udělat si odkalovací ventil a bojler párkrát v roce propláchnout od nečistot, podle tvrdosti vody občas vyměnit anodovou tyč ..., vše je napsané v návodu k bojleru.
Nepotěšil jsem Vás? O to jste si ale nepsal, chtěl jste poradit s těsněním ... :puff:

V návodu ho DZD kreslí. Já ho mám jako plnoprůtočný kulák v "T" kusu, přímo proti vtokové trubce bojleru. Po uzavření přívodu, slouží pro vypuštění kalů, otevřením a volným výtokem, případně lze uvolnit vstupní potrubí mechanicky /drátem/. Má se to dělat tuším 2-4x ročně. V bojleru se pak neusazují tuhnoucí kaly z řadu i vody, které před ztuhnutím lze vypláchnout zbytkovým tlakem v bojleru, případně samospádem po otevření dalšího vývodu "teplé vody".

Málo pravdepodobné, netesnost na prírube. Bojler dospel ku konci životnosti.

Po 14 rokoch prevádzky dno bojleru bude prirostlé, stalo se nedílnou a nerozoberatelnou části nádoby. Prípadná manipulácia, pokus o odstranení vodního kamene spúsobí potrebu okamžitej výmeny za bojler nový .. ;-)

Bez zásahu bude mírne kapat mesiace, bude se to zhoršovat, existuje riziko že dojde k náhlemu rozšírení rozsahu netesnosti a velkému úniku vody. Proste Váš byt bude vytopený, prípadne taktiež byty pod Vámi ... Výmena bojleru je nutná.

Varianta je jediná, uzavrieť prívod vody do bojleru .... :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru