Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lamino tera-skřín, pevnost, stabilita, truhlařina

ac to vypada spis jako dotaz pro tera poradnu, mám zájem o radu spíše technického rázu a naznal sem že zde by to mohlo být dle mého o něco vhodnejší.

a těď tedy k problému, jelikož se mi už doma pomalu začínají množit teraria :-) tak sem se rozhodl že si na ně postavím skřín. Udělal jsem si hrubý nákres v google sketchup viz. obrazek

http://i.imgur.com/bJkR3.png

no a teď k samotnému dotazu, skřín bych chtěl dělat z lamina aby lépe zapadla do obýváku,
s příhlédnutím k tomu, že bych ve spodní polici měl akvaterárium která muže mít +/- 220 kg (150l vody + sklo a nejaká ta dekorace)
druhá police by byla vestěné terárium(na obrázku uplně nahoře bohužel sem kreslil dřiv než sem si propočítal hmostnosti a ještě jsem nestihl překreslit) s hrubou váhou cca 60 kg (45kg písek + 3D pozadí)
a třetí police je celoskleněné terárium o hmotnosti cca 55kg (cca 45kg sklo jestli si dobre pamatuju, subsrát tam jsou piliny takže váha nicmoc max. nejaký osvetlení)

1. jde to vubec postavit z lamina aby se to nerozpadlo?
pokud ano tedy:
2. jakou tloušku lamina?
3. mělo by smysl jednotlivé police zevnitř zpevnit dřevěnými laťkami? (kostra z dřevených latích)
4. u spodní police(ta s akvateráriem) jsem ještě uvažoval o zpevnění pomocí železných uhlů(???? takové to L která by se přišroubovalo k boční stěně a zárověn k té desce na kreré by stálo akvaterárium)
5. myslíte, že rozdíl hmotností druhého a třetího teraria je natolik znatelný aby bylo nutné aby to lehce težší bylo uprosřed(obráceně něž na nákresu) tak jak je to na nákresu by to pro mě bylo o něco jednoduší v rámci větrání ale nic kritického
pokud ne tedy:
6. jaké jine řešení by jste navrhli? železnou kostru?(předpokládám, že cokoliv dalšího by bylo výrazně dražší)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny