Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lamino tera-skřín, pevnost, stabilita, truhlařina

ad. police dam na vaši radu ale trošku mě zaráží logika toho nebude to takhle držet vlastně jen v tom spoji? tudiž na količkách,lepidle a nejakej vrutech?
Taky bych měl strach o nosnost, proto bych stěny udělal dvojitý a to tak, že vnější stěna bude celistvá odshora dolů, k nim kolmo nakolíkovaný police (+ konfirmáty, je-li libo) a zevnitř pak druhou stěnu. Tu by tvořily jednotlivé desky od poličky k poličce, tedy jen vložené dovnitř k vnější stěně. Tím by tvořily podpěry pro police, protože samotný kolíky bych na tu hmotnost dlouhodobě neriskoval.

A ještě se mi vkrádá jedna pochybnost - prohnutí polic. Já mám doma vestavěný skříně a police v nich jsou právě z lamina a pokud je někde trochu víc oblečení, tak se prostě prohýbají. To lamino je totiž často uvnitř dost řídký, kde jsou ty časy, kdy to byl opravdu poctivej matroš. Takže zapřemýšlej nad tím, jestli ty police zespod nějak nezpevnit, např. vhodným kovovým profilem, nebo naspod těch polic dát tzv. lub, tedy kolmo postavený pásek lamina (tak 5 - 6cm vysoký). Bývá to zespodu na stolech mezi nohama, aby se stůl neprohýbal. Sice by polička vypadala masivněji, ale bylo by to pevnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny