Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonovy zahrdny krb

Zdravim,
Otec ma v plane kupit betonovy zahradny krb na zahradu, nejaky najlacnejsi. Mne sa to ale az tak nepozdava, velmi neverim tomu kolko to vydrzi. Teraz tam mate len take ohnisko oblozene samotkami, a zvykneme tam piect v pahrebe a alobale zemiaky s masom. Toto zrejme v beznom zahradnom krbe nejde. Alebo sa mylim ? pripadne vedeli by ste nieco poradit v kosiciach ? nejakeho predajcu so sirsim sortimentom ? Pripadne neoplati sa to skor vymurovat z tehal s vecsim ohniskom, kde sa da spravit solidnejsia pahreba a pouzivat na pecenie ? Co to asi moze stat ? Za rady a skusenosti dakujem.

Předmět Autor Datum
Citam na nete, ze vecsina tych lacnejsich nie su vhodne na kurenie drevom, pokial nemaju v sebe neja…
Matfej 08.05.2012 21:57
Matfej
na zahradu kameny- jsou hezčí, než betonová ukrutnost. klidně bych to vyzdil ze šamotek a kameny (z…
kmochna 08.05.2012 22:02
kmochna
No ja nemam pristup ku kamenom, nikde v okoli sa mi nepovaluju. Samotky mam nejake tie by som dal na…
Matfej 08.05.2012 22:06
Matfej
to nevím, jestli existuje hybrid. mi si všechno stavíme sami. :-) šamotkama bych vyzdil kritickou č…
kmochna 08.05.2012 22:19
kmochna
Dakujem za odkazy, idem si to precitat. Zrejme bude lepsie nieco dvojdielne, teda gril a pec samosta…
Matfej 08.05.2012 22:23
Matfej
https://www.google.cz/search?hl=cs&q=stavba+zahrad n%C3%ADho+krbu&lr=&aq=f&oq= no právě. pokud koup…
kmochna 08.05.2012 22:26
kmochna
A co si myslis este o pouziti tych beznych plnych tehal ? Samotky sa vazne zle zhanaju a nove su nep…
Matfej 08.05.2012 22:39
Matfej
Akumulační kamna jsou dobrým zdrojem cihliček. poslední
kejki 10.05.2012 23:03
kejki
Pripadne skusim zohnat stare tehly, ale nie samotky ale tie klasicke plne. Mali by vydrzat aj v ohni…
Matfej 08.05.2012 22:03
Matfej

Citam na nete, ze vecsina tych lacnejsich nie su vhodne na kurenie drevom, pokial nemaju v sebe nejaku dalsiu vlozku, a to tie v cene do 200e nemaju. Na zahrade mam len drevo, banu na uhlie a ani zuholnovaciu linku na drevo tam zatial nemam :). Mozno by stacilo spodok vylozit samotovymy platmi, neviem. Ale zrejme to nema zmysel kupovat a racej nieco postavit. Co myslite ? Aj ked zas staviat, tiez nevyjde lacno. Keby som mal pristup k starym tehlam tak aj snad hej, ale takto ani nie.

No ja nemam pristup ku kamenom, nikde v okoli sa mi nepovaluju. Samotky mam nejake tie by som dal na ohnisko, zvysok z nejakych starych tehal snad. Skusim najst plany na nete. Zatial som nasiel knizku ohladne stavby peci na pizzu a chleba, velmi dobra a podla nej by som si trufol postupovat.
Ja by som ale skor chcel nieco na sposob otvorenejsieho ohniska, aby sa tam dalo grilovat. Zas piecka by sa tiez pridala samozrejme. Neexistuje nejaky hybrid ? :)

to nevím, jestli existuje hybrid. mi si všechno stavíme sami. :-)

šamotkama bych vyzdil kritickou část žáru, tzn. boky do patřičné výšky, ev. spodek, ale co si budeme nalhávat, ten může být i na hlíně.

mrkni:
http://www.zahrada.cz/forum/krby-grily-a-udirny/st avba-udirny-s-grilem-svepomoci-93519/?stranka_obla st=0
http://www.zahrada.cz/forum/krby-grily-a-udirny/na vod-na-stavbu-zahradniho-krbu-s-grilem-104622/?kot va=navod-na-stavbu-zahradniho-krbu-s-grilem-104669 #navod-na-stavbu-zahradniho-krbu-s-grilem-104669

stavba-zahradni-krb

Dakujem za odkazy, idem si to precitat. Zrejme bude lepsie nieco dvojdielne, teda gril a pec samostatne, ale so spolocnym kominom to poriesit. No popozeram po nete, hlavne prestudujem knizku. Ono by to nemuselo byt ani drahe ak by som pouzil tehly z buraciek a medzi ne na zvecsenie tepelnej kapacity aj hlinu.

A co si myslis este o pouziti tych beznych plnych tehal ? Samotky sa vazne zle zhanaju a nove su neprijatelne drahe. Co mam pouzijem na ohnisko ako som vravel, ale tak asi to stacit celkovo nebude. A dalsia vec, ako to povrchovo upravit, ked to je pod holym nebom ? bezne omietka a nejaka farba ? alebo ako sa to riesi ? Aby to nepraskalo. Lebo zvecsa vidim konstrukcie v altankoch. ten ja nemam a ani mat nemozem koli miestu a celkovej estetike. Ale mozno by slo spravit striesku a dat tam sindel na vrch. No premyslim to a tak sa opytam :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru