Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak srovnat starou zeď?

Dobrý den,
opravujeme starý dům. Nyní máme zdi zaizolované proti vzlínající vodě. Čekají nás podlahy, nová elektřina a omítky. Zedník mi vzhledem ke stavu v jakém se nachází nosná obvodová zeď doporučil tuto přezdít ytongovou příčkou (rychlejší postup práce, rovnější zeď atd.) Do ytongové říčky by měly být udělány ventilační otvory kvůli odvětrání vlhkosti, která ještě zústává ve štítovce.
Otázka: Dělal někdo podobnou úpravu při rekonstrukci starého domu? S jakým úspěchem?
Případné ventilační otvory mohou být vyústěny v interieru nebo mají být vytaženy vně domu (kvůli lepší cirkulaci, prašnosti atd.)?
Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak v první řadě nevíme v jakémže stavu se ona nosná zeď nachází. Přizdívku bych si dovedl představi… poslední
sHpy00n 01.05.2012 22:50
sHpy00n

Tak v první řadě nevíme v jakémže stavu se ona nosná zeď nachází. Přizdívku bych si dovedl představit např. pokud bude křivost zdiva v kolmici 10, 15 cm či víc. Pak ano. Jasně že to je rychlejší než naněkolikrát přihazovat omítku. Ale proč proboha ventilační otvory? Zeď je jak píšete odizolovaná, tak ji nejprve nechte pořádně proschnout a pak třeba i přizděte. Mimochodem ze zkušenosti bych se v klidu smířil s kolmou křivostí do 5 cm. To je téměř neregistrovatelné není-li křivost zvýrazněna nevhodným rozmístěným nábytkem. Naopak to lze snadno zakamuflovat. Takže nechat vyschnout a pak řešit co dál. Pokud přizdívat, tak ale až po izolaci podlah. Ventilace je pitomost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru