Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hlavová sprcha

Ahoj kutilové, mám po rekonstrukci koupelny a ve sprchovém koutě jsem si udělal na stropě vývod na hlavovou sprchu. Měl jsem představu sprchu min 30x30cm, ale bohužel vyjde na cca 4000kč (viz obrázek). Pracuji ve firmě, která vypaluje laserem, takže není problém si takovou hlavovou sprchu vypálit, ohnout a vodotěsně zavařit i s vnějším závitem. Chci se tedy zeptat jestli tady není někdo kdo si jí také vyráběl sám. Jde mi např. o velikost díry a výšky sprchy. Veškeré koupené hlavové sprchy mají v dirkách takové gumové vložky (viz obrázek), jestli jsou tam hodně potřebné a co by se stalo kdybych je tam nedal nebo případně jestli se dají koupit samostatně. Děkuji za každou radu i kritiku.

Předmět Autor Datum
Ty gumové čudlíky jsou tam krom jiného proto, aby se v tryskách neusazoval vodní kámen. Respektive p…
hajkis 27.04.2012 10:21
hajkis
Sprchový kout je velký 90x110 a vývod na sprchu je ze stropu přesně uprostřed koutu. S těma gumovýma… poslední
danny88 27.04.2012 10:33
danny88

Ty gumové čudlíky jsou tam krom jiného proto, aby se v tryskách neusazoval vodní kámen. Respektive pokud se v tryskách usadí, tak po nich přejedete rukou a kámen se uvolní.
Většina hlavových sprch má takzvané přisávání vzduchu, které způsobuje, že voda neteče v proudu, ale kape, což uspoří vodu. Možná, že i v tom ty gumové čudlíky mají nějakou roli. Já mám doma sprchu, která má spotřebu 9 l/min.
Nevím jak, máte velký sprchový kout, ale doporučil bych delší ramínko. Já koupil sprchu co má ramínko 35 cm a je to bohužel dost blízko u zdi. Dnes bych určitě kupoval delší.

Sprchový kout je velký 90x110 a vývod na sprchu je ze stropu přesně uprostřed koutu. S těma gumovýma čudlíkama jsem to četl už také že je to kvůli vodnímu kameni a ty se samostatně neprodávají. Našel jsem na internetu sprchy kolem 1500kč ale ty jsou kolem 20x20cm. Já bych chtěl čím větší tím lepší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru