Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak vyčistit sedačku z ekokůže?

Zdravím...máte někdo zkušenosti s čištěním odolných skvrn na ekokůži? Konkrétně jde o skvrny od inkoustu a červené papriky (ano, jedl jsem červenou papriku a potom jsem se rukou dotknul sedačky aniž bych si toho všimnul a na druhý den už tam byl zaschlý červeno-oranžový flek). Na normální zašpinění stačí jar, ale s těmito si neumím poradit a bojím se použít něco agresivního. Prý se na to nesmí používat přípravky na pravou kůži a v obchodech na mě div nehleděli, co je to ekokůže, takže mi taky moc neporadili, tak snad tady se někdo najde, kdo bude vědět.

Díky

Předmět Autor Datum
Jak udržovat eko kůži? Eko kůži se snažte chránit před přímým a prudkým slunečním zářením. Zabráníte…
Henessy 22.04.2012 20:00
Henessy
No to je zase eko výrobek. Smí se na tom vůbec sedět? Když se jede v zimě na hory, aby se kvůli tomu…
Filuta 23.04.2012 00:06
Filuta
Eko je jen módní příchlastek. Pokud je to slušná koženka, tak vydrží i mrazy a 10 let užívání bez pr… poslední
Henessy 23.04.2012 01:26
Henessy

Jak udržovat eko kůži?
Eko kůži se snažte chránit před přímým a prudkým slunečním zářením. Zabráníte tak jejímu vyšisování. Řešením jsou například rolety nebo závěsy. Přes sedačku také můžete dát potah nebo přehoz.
Pro eko kůži je ideální teplota 15 – 25 °C. Proto dbejte i o to, abyste v místnosti neměli příliš přetopeno.
Eko kůži pravidelně otírejte navlhčeným hadříkem. Chemické čisticí prostředky raději nepoužívejte nebo sáhněte po těch, které jsou určeny pro údržbu kůže. Jestliže potřebujete vyčistit větší skvrny, ideální je líh nebo technický benzín.
Dávejte si pozor. Zvláště pak, pokud si pořídíte sedačku ze světlé eko kůže. Takové rozlité červené víno může způsobit nenávratné škody.

Jinak Ekokůže může být cokoli. Záleží na chuti výrobce či zpracovatele takto něco označit. Od sprostého vixlajvantu, koženky, přes nástřik na hadru až po rozemleté zbytky kůže napuštěné pojidlem a vytvarované do opasků. Takže bůh ví, co máš, ale měl jsi k tomu dostat ze zákona návod na údržbu. Každopádně zkoušej někde zevnitř,kde to není vidět. Mi se osvědčila pasta na ruce, něco jako Solvina a pod.Je vynikající i na tapecírunk v autě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru