Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dalkový odpalovač blesku pro Olympus

Dobrý den.
Opět se zde chci s Vámi poradit. Jak jsem tu už vícekrát psal, přítelkyně vlastní foťák Olympus E-450.
K Němu používá externí blesk Metz MB 36 AF-4 (TTL) který upíná do sáněk na zrcadlovce. Na vánoce jsem ji pořídil ateliérový blesk Walimex KH-150M (http://www.foto-svetla.cz/atelierove-vybaveni-atel ierove-zablesky-150ws-detail-zablesk-kh-150m) spolu se stativem a deštníkem.

Jelikož měl ateliérový blesk menší zpoždění při focení (fotilo se bez dálkového odpalovače ale pouze přes foto buňku a použití propojení káblem fotak + blesk bylo nepraktické) koupila si dálkový odpalovač Pixel pawn (http://fotoextra.cz/bezdratova-spoust-odpalovac-bl esku-pixel-pawn-tf-364.html) který je určený k foťákům Olympus.
Když jej propojíme s ateliérovým bleskem, tak vše běží jak má. Po vyfocení blesk hned reaguje. Pokud však dáme dálkový odpalovač na blesk Metz tak se nestane nic. Vše svíti ready ale blesk nebleskne. U dálkového odpalovače je napsáno, že nepodporuje režim zábleskového měření TLL a výkon jde měnit pouze manuálně. Pokud jsem to tedy dobře pochopil, intenzitu blesku apod. věci si musí nastavit člověk sám.

Nevíte tedy, kde může být problém?

Použití foťáku + dálkový odpalovač + ate. Blesk funguje jak má.
Použití foťáku + dálkový odpalovač + ext. Blesk Metz nefunguje vůbec.

Zkoušel jsem psát na Heureku a bez odpovědi, rovněž přimo na stánky Pixel pawn zda komunikuje odpalovač s bleskem Metz.

Všem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru