Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problikávají světla v celém bytě

Dobrý den všem. Potřebovala bych radu od elektrikáře. Bydlím v panelovém bytě a nedávno nám jiskřilo v jističi nad dveřma v chodbě, vždy když šlo více spotřebičů. Po očištění zoxidovaného kabelu v jističi,jsme měli na čas klid. Nyní nám zase blikají světla (žárovka se rozzáří,pak zase ztlumí atd.) a to se děje v celém bytě. Občas se ozve prskání z jističe. Co s tím máme dělat? Je to zase zoxidovaný? Je tedy nutná výměna jističe? Děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kontaktoval bych majitele domu. Pokud to bliká v celém bytě a ne pouze na jedné pojistkové větvi neb… poslední
Henessy 27.03.2012 12:52
Henessy

Kontaktoval bych majitele domu. Pokud to bliká v celém bytě a ne pouze na jedné pojistkové větvi nebo za některou krabicí v bytě, může to být povolené u hlavního jističe a hodin. Tuto závadu by měl majitel odstranit. Jelikož se jedná o závadu před bytovými pojistkami, hradí ji majitel domu.Zkuste si poslechnout u hodin, někdy je sršení slyšet. Jelikož se jedná o měření elektřiny, stejně tam zasahovat nemůžete. Oxidace to nebude, zřejmě se jedná o hliníkový rozvod, kde drát "teče" a je třeba jej čas od času utáhnout.
Pokud slyšíte prskání u pojistek, dotáhnout hlavní přívod i zem. Za zeptání u majitele bytu, zda to opraví zdarma či za kolik nic nedáte.
Kdo je majitelem domu, bytu? Osobní vlastnictví, družstvo, pronájem?

http://www.penize.cz/17909-kdo-plati-opravy-v-byte

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru