Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak zamezit vstupu koním

Zdravím, potřeboval bych na zahradě zabránit vstupu koní do jednoho kouta zahrady, ale nechci tam umístit žádnou mechanickou zábranu (plot, hrazení..).
Existuje nějaká možnost např. pachový ohradník, ultrazvukový plašič příp. něco co koně nemusí a co je odradí od vstupu? Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den,obávám se,že ty pachové ohradníky budou možná fungovat na koně,kteří žijí na pastvinách be…
Lubomír 24.08.2013 09:53
Lubomír
Asi máte pravdu. On ten výše uvedený problém sám o sobě bude asi těžko řešitelný jinak než fyzickou… poslední
Jenda22 25.08.2013 12:50
Jenda22

Dobrý den,obávám se,že ty pachové ohradníky budou možná fungovat na koně,kteří žijí na pastvinách bez kontaktu s ostatními predátory.Celý život chovám zvířata a mám spoustu kamarádů,kteří také koně a všichni mají bitelné ohrady pojištěné ještě ohradníkem.
Já osobně ty pachovky chápu tak,pokud mají být funkční,že je třeba dost velký prostor,aby dobře fungoval,kvůli prosycení prostoru určitým pachem.Ale,zahrada malá,vítr fouká směrem ke stájí a zvíře nevyjde ven vůbec.Každý obchodník vám to doporučí,ta cena je několik spolehlivých ohradníků.
A pro zajímavost,kámoš má arabské koně,kteří se z pastviny pravidělně vracejí sami bez nátlaku do své stáje,která sousedí s kočkovitými šelmami,takže asi takto to vidím já,koně jsou příliš domestikovaní a znají spoustu pachů,které jim pod dozorem člověka nevadí a tím je omezen pud sebezáchovy jinam,než na pastvině v pustině.
Další vynálezy,elektronické plašiče myší a kun,fungují chvíli,nebo vůbec,jed na myši funguje mizerně,nebo vůbec,ano,musí to tak být,pokud by vše spolehlivě sloužilo,kolik by toho firmy zabývající se tím prodaly,takto prodávají stále dokola nefunční zmetek?:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru