Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hmoždinky pro přivrutění podlahových lišt k SDK. Nebo lepidlo?

Dobré ráno,
čeká mě obkládání koberce po obvodu místnosti lištami. Lišty mají samostatné klipsy, které se napřed přišroubují ke zdi a do nich se lišta jen zacvakne.
Řeším, jak tyto klipsy k SDK (klasika 12,5mm) připevnit. Ideální by bylo použít hmoždinku, jenomže všechny dostupné hmoždinky jsou natolik dlouhé, že prostupují až do kovového profilu na podlaze - což je špatně, sdk pokud vím nesmí být nijak spojen s horním nebo spodním profilem.

Znáte někdo nějakou hmoždinku, která by nebyla delší než 12.5 mm? Nebo používáte nějaké šrouby přímo do SDK bez hmoždinky? Požadavky na nosnost nejsou dramatické. Lepidlům se ovšem tak nějak zdráhám uvěřit... máte nějakou zkušenost se spojováním olíčeného SDK a plastů lepením?
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chemoprém
radek2 15.03.2012 08:33
radek2
to je přesně ta nejmíň preferovaná varianta...:-|
Moas 15.03.2012 13:56
Moas
Taky jsem to doma řešil a přišrouboval jsem to samořezkama do spodního profilu. Je to už několik let…
Matyas xl 15.03.2012 15:39
Matyas xl
Asi to tak taky udělám. Možná do sádroše vyhudlám centimetrovou díru a jejím středem (ať si může SDK… poslední
Moas 16.03.2012 13:08
Moas

Taky jsem to doma řešil a přišrouboval jsem to samořezkama do spodního profilu. Je to už několik let...drží to, SDK nikde nepraská a to tam je dřevěná podlaha na trámech. Lepidlo je k ničemu, na plastu to moc nedrží, SDK by se musel pořádně napenetrovat... Pokud by jsi nechtěl do toho opravdu vrtat, tak jedině sadroš pořádně napenetrovat a zkusit třeba kvalitní oboustranou lepicí pásku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru