Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí kino - zvuk

Zdravím všechny,

před nedávnem mi začalo blbnout domácí kino (LG) cca 5let staré. Sem tam mi začal vypadávat zvuk, škvrčelo to nejdříve, pak se zvuk po chvíli úplně ztratil, někdy se hned i znovu sám od sebe rozjel. Tak jsem ho otevřel a juknul mu na vnitřnosti. Zjistil jsem, že je povolený rezistor (zřejmě teplem?). Vyměnil jsem ho tedy za úplně nový a pořádně přiheftnul. Ovšem teď zvuk zas jde jen cca 10min a pak se zase ztratí. Ve vnitř je vše připájené jak má a "nelítá".
Už nevím co s tím je.. byl jsem kousek od toho to rozflákat o zem:-D
Nevíte někdo něco, jak na to (krom Jiřiny Bohdalové):)? stalo se vám totéž?....

díky za nějakou radu..

přidávám i foto té mašiny.

Předmět Autor Datum
No mě to taky dělá ale já mám jen hifinu , taky sem se tommu podíval na střeva a zjistil jsem že se…
Knofla 15.03.2012 08:00
Knofla
Já mám dodnes TECHNICS SA EH 750 za 45000 kč a i po 12ti letech provozu hraje perfektně:-D K otázce…
iconek 15.03.2012 10:13
iconek
A já mám zesilovač Sony TA-F570ES starý dvacet let :-) K věci. Mohl odejít koncový stupeň; v těchto…
Dale Cooper 15.03.2012 10:39
Dale Cooper
To:Dale Cooper Hele, ale stejně to jsou furt perfektní mašinky co se kdysi dělaly.Dodnes hrajou a b…
iconek 15.03.2012 10:52
iconek
Tak tak, provedení bylo ještě na úrovni; v tom zesilovači je trafo jak půllitr, kondenzátory jak šál…
Dale Cooper 15.03.2012 11:34
Dale Cooper
Mám tuhle http://www.avx.hu/forum/uploads/monthly_10_2010/po st-14173-010683900%201288171350.jpg ses…
iconek 15.03.2012 11:59
iconek
Jestli to má přípojné místo pro DVD, není problém, jedině pak poslouchat zvuk z DVD přes stereo. Mám…
Dale Cooper 15.03.2012 21:52
Dale Cooper
Tichá závist nad tím MiniDiscem:-) Ty reprobedny, jen v tmavším provedení, jsem vlastnil.Hrály nádhe…
iconek 15.03.2012 23:30
iconek
Minidisc seženeš levně - já jsem koupil tu 920 od bratra za 2000,- Kč. Typy z řady 9xx se pohybují t…
Dale Cooper 16.03.2012 00:40
Dale Cooper
Pěkně se čte tato diskuze :) ... dva hifi "magoři" se našli :) ... Jen takový dotaz. Píšeš, že občas…
cpc 16.03.2012 08:14
cpc
Normálně v drogerii ;-)
RITCHI 16.03.2012 09:17
RITCHI
Já jsem to natíral asi až po devíti letech, rozdíl byl docela znát. Nejdříve jsem ty gumy ošetřil ta…
Dale Cooper 16.03.2012 15:08
Dale Cooper
super,dik za tip...abych pravdu rekl,nevim jake zavesy tam mam,zjistim jak budu doma...ale bedny zby…
cpc na mobilu 16.03.2012 16:58
cpc na mobilu
Nevím jestli Tesla dělala betonové reprobedny ale našel jsem firmu co dělá bedny a osazuje je Teslác…
iconek 16.03.2012 17:26
iconek
to by se asi špatně posílalo do zahraničí :-D ...
cpc 16.03.2012 18:43
cpc
Andre86 - prohlídni si pořádně plošňák ze strany spoju, jestli někde není tmavé místo - opálené. Pot…
Matyas xl 16.03.2012 18:50
Matyas xl
Díky...juknu na to ještě jednou pořádně a pak dám echo jak to dopadlo!:-) poslední
Andre86 19.03.2012 19:44
Andre86

Já mám dodnes TECHNICS SA EH 750 za 45000 kč a i po 12ti letech provozu hraje perfektně:-D

K otázce: zkusil bych odpojit postupně repráky jestli není některý vadný.Nebo vyskoušet s jinými reproduktory.Ale mohlo odejít cokoli, třeba koncový stupeň, něco ve zdroji....Takhle na dálku se to těžko opravuje.

edit:dělá to jen při přehrávání dvd nebo i v režimu AUX (jiný zdroj zvuku?)

A já mám zesilovač Sony TA-F570ES starý dvacet let :-)
K věci. Mohl odejít koncový stupeň; v těchto přístrojích bývá tvořen jediným integrovaným obvodem a už třeba nemusí ho jít sehnat. Nemluvě o výměně - i když průměrně zdatný bastlíř by to měl umět.
Domácí koni bych po důkladném otestování s jinými reproduktory odvezl do sběrného dvora; na aukru se AV receivery a DVD přehrávače přehazují vidlemi.

Tak tak, provedení bylo ještě na úrovni; v tom zesilovači je trafo jak půllitr, kondenzátory jak šálky, dráty jak dětský malíček.
Dnes? Všechno na pytel, šetří se kde může.
Zesilovač sloužil dvacet let a ještě minimálně jednou tolik sloužit bude; maník, co mi ho prodával říkal, že ho kupoval v roce 1992 za 1800,- DM...

Jestli to má přípojné místo pro DVD, není problém, jedině pak poslouchat zvuk z DVD přes stereo.
Mám sestavu z komponentů Sony (jsou ale kupované separé, coby starší - na inzeráty): TA-F570ES, DVP-NS900V, ST-S170, TC-K750ES, MDS-JB920, k tomu gramo TESLA NC-500 a to vše hraje přes deset let staré české bedny AQ 611.
Nemám důvod si stěžovat :-) Myslím, že dříve ohluchnu, než něco z tohoto odejde na věčnost - péče těmto krámům věnovaná je maximální.
Ta věž Technics je od pohledu dobrá, jenže dnes už nikdo nic takového pomalu nevyrábí...

Tichá závist nad tím MiniDiscem:-)
Ty reprobedny, jen v tmavším provedení, jsem vlastnil.Hrály nádherně.Jen jsem je blbec prodal, potřeboval sem peníze.Dodnes toho lituju.
Jak koukám po marketech, lidi si kupujou ty nechutný mikrosystémy s bedničkami z lisovaných pilin.....to je vhodný akorát tak blbě na buzení, o poslechu nelze hovořit.
Ale fakt pěkný komponenty máš.Známý z rodiny má doma SONY měnič na 50 cd, chce ho prodat.Vydyndám cenovku a typ a pokud bys měl zájem, dám vědět.Jen tak na okraj.
Já zůstanu u TECHNICSu:-)
S pozdravem Tomáš

PS:dodnes mám SONY dvd přehrávač,nebere to ani pálený, natož AVI formát, ale kvalitou obrazu a zvuku nemohu porovnat s nynějšími přístroji.Ta moje věžička má stup 5+1 ,využívám:-)

Minidisc seženeš levně - já jsem koupil tu 920 od bratra za 2000,- Kč. Typy z řady 9xx se pohybují třeba na aukru od tří tisíc výše. Seženeš ale typy ze základní řady (třeba s novější verzí ATRAC R, 530, 470 apod) třeba za patnáctset. Řada ES je cenově někde jinde... Média se dají sehnat i za 30,- Kč - v porovnání s CD-R je to drahé, ale je to přepisovatelné a třeba na digitalizaci vinylů nebo kazet je to ideální. Nakoupil jsem média do foroty, bude to spíš ubývat a nabídka bude užší a užší. Taky se podívej, za kolik lidi prodávají (a prodají jen se po tom zapráší) kazety... A to pamatuju chromky BASF nebo SONY za pade. Dneska? Dvě kila za použitou a je to levné.
Repro jsem kupoval v roce 2002 nové (mám je v černé barvě), pořád hrají skvěle, jen chce jednou za čas napatlat gumy na basácích regumem, aby byly měkké a nepuchřely. Nezbavím se jich :-)
Díky za nabídku CD měniče, ale CD nepotřebuji. Mám ten DVD/SACD/CD přehrávač - slouží pouze na audio. Přehrává SACD (těch mám pár), ale to je stran zvuku paráda, oproti CD je rozdíl fakt poznat. Samozřejmě to přehrává i CD (a taky dobře), kupodivu to přehraje RW; je to model roku 2001, takže žádné AVI, mp3 a podobně nehraje.
Od Technicsu jsem měl CD přehrávač z hloubi 80. let, hrál výborně, ale byl pěkně zmlsaný, půlku pálených naprosto ignoroval...
Radovan

Pěkně se čte tato diskuze :) ... dva hifi "magoři" se našli :) ...
Jen takový dotaz. Píšeš, že občas na třeš gumy na basácích u repro ... můžu se poptat, jestli se to dělá standartně? Mám nyní nové Magnáty řady 1000 (nevím, podle vás dvou asi šunt :) ), ale rád bych aby mi taky vydržely nějakou dobu, pže na můj sluch hrají perfektně, tak jestli o ně nějak pečovat?!?! Co to je ten regum, asi ho lze sehnat v elektru? :)

Já jsem to natíral asi až po devíti letech, rozdíl byl docela znát. Nejdříve jsem ty gumy ošetřil takovým tím sprejem na palubky a papírovou utěrkou, divil jsem se, kolik sajrajtu (hnědo - neurčitého, a to se v bytě nekouří) z toho bylo. Ale pozor - rozhodně nestříkat přímo na gumy. Pak jsem to jemně (malou, téměř neznatelnou vrstvičkou) napalal tím regumem.
Bacha - tohle je použitelné jen na gumové závěsy, jakmile je to třeba textilní, tak ruce pryč od toho. Taky platí - maximálně opatrný postup. Jestli máš repro nové nyní, tak to potřeba nebude. V těch mých AQ jsou basáky TVM (někdejší Tesla z Valmezu) a ty mají závěsy z gumy a ta stárne. Ale spíš pomalu, v řádu let až desítek let. Navíc - jestli jsou bedny v záruce, tak bych na nich tohle nepraktikoval.
Magnat není šunt - co zaplatíš, to dostaneš a věřím, že bych s nimi taky uměl žít.

super,dik za tip...abych pravdu rekl,nevim jake zavesy tam mam,zjistim jak budu doma...ale bedny zbytecne "tunit" nebudu,kdyz hraji dostatecne,spis mnohem lepe nez jsem cekal :). Ale budu na to pamatovat,pokud mam gumace...
btw. tesla repro ma myslim jeste ted ohlas i v zahranici,znam minimalne dva kamarady z ciziny (jizni italie,japonsko) kteri se po nich shaneji na nasich aukrech ... pokud se nepletu,tak tesla jako jedina delala repro v betonu? :)

Andre86 - prohlídni si pořádně plošňák ze strany spoju, jestli někde není tmavé místo - opálené. Potom součástky v okolí tohoto místa. Mohlo se něco zničit teplem. Potom zkontroluj všechny elektrolity, jestli nejsou nafouknuté. Bylo by vypouklé to hliníkové kolečko na vrchu kondíku.Pokud najdeš takový, tak vyměnit. Kontroloval jsi studeňáky? To je nejlepší pomocí lupy. Ony tyhle desky když se pájí přes pájecí vlnu, tak tam kolikrát moc cínu nezůstane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru