Předmět Autor Datum
Jakmile jdou denní teploty alespoň nad +5°C, lze bez obav izolovat. Noční mínusové hodnoty již polož…
sHpy00n 07.03.2012 10:16
sHpy00n
Díky za obsáhlou odpověď...:-)
Leamington 07.03.2012 16:24
Leamington
Pokud uděláte hydroizolaci, překryjte jí (jak správně radí kolega) betonem. Ušetříte hodně nervů a p… poslední
milan.cukrar 11.03.2012 21:27
milan.cukrar

Jakmile jdou denní teploty alespoň nad +5°C, lze bez obav izolovat. Noční mínusové hodnoty již položené izolaci neuškodí. Důležité je ale neskladovat materiál venku nebo v nevytápěné kolně a nezačít izolovat brzy po ránu jakmile se teplota vyšplhá a +5. Izolace totiž může být ještě hodně ztuhlá, křehká a při manipulaci by mohlo dojít k popraskání. Pak je lépe mít izolaci uskladněnou alespoň v temperované místnosti.
Na stavbách celkem běžně izolujeme i v teplotách kolem nuly, ale materiál máme naskladněný ve vytápěné buňce při teplotě alespoň +18, +20 a ven se bere jen k okamžité spotřebě. Pokud máš obavy o vyzrání betonu, uklidním tě taky. Desku jeden den betonujem a druhý den už tam sviští izolatéři a naváží se cihly. Osobně ale nemám pásy pod obvody a pod příčky v oblibě. Raději nechám zizolovat celou desku najednou a přebetonovat 3 cm ochranného potěru. Mám tak jistotu dokonale a kvalitně provedené práce s minimem spojů. Je jasné že čím méně spojů tím lépe a o kvalitě spoje když na nechráněný přesah celou dobu stavby padá stavební svinčík mám své mínění.

Pokud uděláte hydroizolaci, překryjte jí (jak správně radí kolega) betonem. Ušetříte hodně nervů a práce. Pokud ale půjdete starou cestou a dáte jen hydroizoleci na pásy pod zdi, alespoň jí překryjte papírovou lepenkou za 5kč metr...
časem přijdete na to proč!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru