Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem připojení ovladacího vodiče HDO ke stykači

Ano. Ano, ovšem bezpodmínečně musíte dodržet základní podmínku, tedy že u všech stykačů a HDO bude pro napájení použita stejná fáze (byť z rozdílných jističů, rozvaděčů...) :!:.
- Je to nejzákladnější podmínka zprávné funkce tohoto způsobu ovládání spotřebičů tzv. "společné ovládání spínanou nulou".
- Pokud tuto podmínku porušíte, dojde při odepnutí "nulového vodiče" ze strany HDO, k vytvoření "elektrické nuly", která způsobí neodpadnutí některých stykačů v závislosti na příkonu ovládací cívky a s velkou pravděpodobností rovněž k spálení cívky nejvýkonnějšího stykače, vlivem podpětí.

Doporučení:
1) počkat, až nepůjde "noční proud" a zjistit, ze které fáze je napájení v HDO (u některých dodavatelů je samostatně přivedena "nula" na kontakty pro ovládání stykačů, tam tedy fázi nezjistíte a je to tedy lhostejné).
2) pro napájení ovládání cívky jednotlivých stykačů použít jistič ze stejné fáze viz bod 1)- ověřit :!::!::!: zde opravdu platí "Dvakrát měřáť a jednou řezáť !
3) v případě sebemenších pochybností o vlastní erudici, svěřte se do rukou odborníka. Vypadá to jednoduše, ale v závislosti na místním provedení se snadno podaří vytvořit fatální chybu.

:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny