Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna obkladaček v sádrokartonové koupelně

Zdravím a chci se zeptat někoho kdo řešil podobný problém nebo je v tomto zběhlý. Koupil jsem byt a chystám se na jeho rekonstrukci. Jeho jádro je sádrokartonové, ale obklady jsou tam hrozné. Měl jsem v bytě maníka který by měl dělat celou rekonstrukci a ten to pojal na moje představy a rozpočet trochu velikášsky (vytápění v zemi na WC, v koupelně kde vylejzám z vany apod atd.). Koupelnu chtěl samozřejmě vyzdít. Je mi jasné, že by to bylo lepší rešení, ale můj rozpočet je v tuto chvíli omezen, čeká mě rekonstrukce celého bytu a koupelna jinak vypadá k světu. Problém je právě pouze v těch obkladech. On tvrdí, že vyměnit nejdou, že prý by to spadlo ( "jak do toho šáhnu dostanu se až na profil" ) proto se chci zeptat jestli je opravdu problém vyměnit obklady v sádrokartonové koupelně. Dle toho co jsem vyčetl by to být problém neměl, jak jsem zjistil někdo má na sádrokartonu z druhé strany koupelny např. přidělanou kuch. linku, tak proč by neměli jít vyměnit dlaždičky. Může mi to prosím někdo upřesnit? Za každou radu budu moc rád a předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Plejtváku, zkusím poradit, abyste si koupil penetraci PPB(1kg za 80Kč), natřete staré kachličky a po…
milan.cukrar 02.03.2012 20:46
milan.cukrar
Dobrý den, řeším obdobný problém, tedy výměna obkladů v koupelně, kde je půlka příček z SDK. Moc se… poslední
AdamWe 03.06.2012 20:31
AdamWe

Plejtváku, zkusím poradit, abyste si koupil penetraci PPB(1kg za 80Kč), natřete staré kachličky a pokusně přilepíte lepidlem Z 301FX. Podle tloušťky lepidla, za dva až tři dny zkuste (bez páčení) odstranit nový obklad. Víte jakou sílu budete muset vyvynout na odtržení? Pak si položte otázku, zdali může dojít při běžném provozu k destrukci obkladu.
Vadí to, že budete mít dva obklady na sobě?

Dobrý den,
řeším obdobný problém, tedy výměna obkladů v koupelně, kde je půlka příček z SDK. Moc se mi nechce to pokoušet strhávat dolů, je mi jasné, že s největší pravděpodobností poškodím sádroš a tím pádem by musela nastat jeho výměna. proto uvažuji nalepit obklad na ten stávající. Co bych měl prověřit před tím, než bych se do toho pustil, aby nevznikly nějaké komplikace?
Mohlo by to dělat v budoucnu nějaké problémy? Má s tím vůbec někdo nějaké zkušenosti?
Díky za odpověď

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru