Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plyn vs. E85

Nastavit motor na ethanol bude rozhodně levnější, než předělávka na LPG, ale LPG je zase výrazně levnější palivo a IMHO je dostupnější, než ethanol, kterej nemají všude.
Já mám v Oktávce LPG a jsem spokojen. Nádrž místo rezervy, i když rezervu stejně vozím v autě, ale není problém ji vyndat. Nejhorší je asi ta cena za přestavbu, ale úspora je asi 1Kč/km, což s ethanolem asi nedosáhneš. Musíš se rozmyslet, jak dlouho si ještě auto chceš nechat a kolik už má naježděno, tedy jak dlouho ještě vydrží.
Co se týká STK, tak tamní mechanici musí mít certifikát na ten LPG systém, kterej máš v autě, tzn. ne všude ti to můžou udělat. Já musel použít místní (ale neoblíbenou) STK. Jelikož to mám kousek od domu, tak kecům místních mechaniků se vyhnu tím, že jim tam ráno dovezu auto, nechám papíry a klíče a odpoledne si pro to zajdu, nemusím tam čekat, až přijdu na řadu.

Jestli najezdíš ročně 30 tisíc, tak se ti LPG do roka vrátí a pak bude o dost výhodnější, než ethanol. Mondeo má velkej kufr, můžeš si zvolit nádrž dle gusta. Toroidní nádrž místo kola má asi 53l. Bezpečnostní ventil však nedovolí nikdy natankovat na úplně plnou a nikdy vyprázdnit na úplně prázdnou, takže reálně použitelných je něco přes 40l. Při spotřebě 7-8l (přepočteno na benzín) mi vystačí nádrž asi na 450km, možná i více, ještě nikdy jsem to nevyjel až do konce, vždy jsem tankoval dřív. No a vždycky je pak možnost jezdit na benzín.
Spotřeba plynu je o něco vyšší, než benzínu, asi tak o 15%, takže jezdím asi za 9-9,5l plynu.
Někdy se mluví o úbytku výkonu. Já jsem žádnej nijak nepocítil, jen teď v zimě, když se prodává zimní směs plynu, tak se mi zdálo, že je to o něco línější, ale možná se mi to jen zdá.

Máš-li otázky, klidně se ptej.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny