Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr auta

Zdravím všechny,
vybírám auto, Škoda OctaviaII 1,9tdi r.v. 2009, nebo Ford Mondeo 2,0ctdi r.v.2009 oba provedení kombi. Potřebuji prosím poradit, či doporučit nějaké poznatky či námitky majitelů. Sháním něco spolehlivého a většího bez zbytečných servis.nákladů a nemohu se rozhodnout.
Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám sice Ford disel a jsem spokojený - ale - už bych do toho nešel. Hrůza co udělá hnusná nafta - co…
Henessy 29.02.2012 23:34
Henessy
Tak to já mám Octavia 1,9 TDI PD a na obyčejnou zimní naftu uplně bez problémů. Jako rodinné auto by…
bunny 29.02.2012 23:47
bunny
Já nemám problémy s naftou, ale jsem postrašený odborníky co když ? Nad 90 tisíc km (poctivých) může… poslední
Henessy 01.03.2012 11:14
Henessy

Mám sice Ford disel a jsem spokojený - ale - už bych do toho nešel. Hrůza co udělá hnusná nafta - co na to vstřiky, - arktické počasí v čechách atd co turbo, co dvojhmotnostní setrvačníka atd. Asi se vrátím k benzínu. S Fordy jezdím mnoho let absolutně bez problému. Kdyby bylo Mondeo v benzínu a automat, tak bych po něm skočil.

Já nemám problémy s naftou, ale jsem postrašený odborníky co když ? Nad 90 tisíc km (poctivých) může dojít k výše uvedeným problémům, které jsou u dieslu drahé (turbo, vstřiky...).Nebavím se o novém autě, ale autě z druhé ruky. BMW jsem měl, ale hodina práce v servisu :-/ každé ráno - pojedu do práce autem, nebo před domem není a pojedu tramvají :-( Škrábanec na Fordu neřeším, ale u BMW infarktový stav. Čech, který nekrade ve velkém (nebo nenakradl) si holt radost s hezkým autem neudělá. A to nemluvím o tom, že když mi auto ukradli a já jsem si je našel tak jsem měl televizní představu, že policajt bude sedět v autě opodál a čekat kdo s ním pojede. Řekli mi, že když mám klíče, tak ať si ho vezmu a přijdu podepsat převzetí.Když jsem zjistil, že zřejmě vyskratovali baterku a dali jinou, tak chtěli ať ji odevzdám. Nakonec mi ji nechali v mém autě abych mohl odjet s tím, že jsem musel podepsat, že v případě, že se o ni majitel přihlásí, tak ji vrátím.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru