Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nový přívod vody ze study

Zdravím,na jaře chci udělat nový přívod vody ze studny do baráku-je to posledí část vodovodu,která je ještě v pozinku,jinak barák+studna je už v plastu.Součastná trubka je v hloubce cca 150cm,což bych chtěl dodržet,ale protože pár lidem okolo v letošních mrazech voda zamrzla,chtěl bych to nějak pojistit.Přemýšlím,že bych dal PE trubku 1 1/4" do 110 KG odpadní trubky,jako do chráničky a PE trubku navlíknout do mirelonu.Má to nějaký smysl,když ten mirelon nejspíš navlhne?Nebo tam natáhnout preventivně topný kabel?Co myslíte?Předem díky za rady a připomínky.::)

Předmět Autor Datum
nemá to smysl a 150cm je až dost, letošní zima byla abnormální - velké mrazy bez sněhu, chceš-li si…
Uroboros 25.02.2012 21:48
Uroboros
150 cm je nezámrzná hloubka, pokud se voda odebírá, určitě to nezamrzne. Takže při delší nepřítomnos…
kejki 25.02.2012 23:39
kejki
Mně kdysi soused poradil dát nad trubku 10 polystyren a zasypat. Mám takto proveden i odpad z vany p…
docent 25.02.2012 23:58
docent
Pokud v blízkosti nemáš vrty tepelného čerpadla (za zimu dokáže vymrazit celou zahradu do úžasné hlo… poslední
Filuta 26.02.2012 00:40
Filuta

nemá to smysl a 150cm je až dost, letošní zima byla abnormální - velké mrazy bez sněhu, chceš-li si hrát kopni to o půl metru hloub, ale dle mého zbytečné...

Jinak by bylo zajímavé, když by ta odpadní trubka zůstala otevřená - v případě problému by skrz šel hnát teplý vzduch nebo i voda, ale to už bych tam spíš dal paralelně ještě jednu trubku třeba 1/4" až 1/2" a při hooodně velkých mrazech (což dle mého až tak letos nebylo, až na pár míst) nechal trvale protékat vodu zpět do studny (dokud se to hýbe, tak to nezamrzne), nebo jí v případě zamrznutí velké trubky použít jako záložní. ovšem stejně si myslim, že nic takového není potřeba.

Mně kdysi soused poradil dát nad trubku 10 polystyren a zasypat. Mám takto proveden i odpad z vany přes dvůr a to jen v hloubce asi70cm. Na rozdíl od některých jiných jsem ani letos neměl problémy. Dá se říci, že je to jedna z nejlevnějších variant.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru