Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Věcné břemeno chůze a jízdy a jeho zrušení.

Dobrý den. Můj soused má přez můj pozemek věcné břemeno chůze a jízdy, protože nebyla jiná příjedová cesta k jeho domu. Nedávno na louce u jeho domu postavily nové rodinné domky a tím pádem i zvnikla nová příjezdová cesta. Jak mám postupovat o zrušení toho břemene jízdy, když si soused může vybudovat svůj vjezd? Ze sousedem není moc řeč, protože se mu do budování svého vjezdu moc nechce.

Předmět Autor Datum
Pokud on sam o zruseni tohoto bremene nepozada, tak jedine pres soud. A ten navrhu na zruseni vecneh…
bahno 25.02.2012 14:08
bahno
Ještě jsem zapoměl dodat že při tvoření projektu té ulice si můj bývalí soused ten vjezd oběhal, tak…
Jindra Tot 25.02.2012 14:41
Jindra Tot
Přesně tak, viz 1. př. Pokud nedojde k dohodě a soused nebude souhlasit se zrušením rozhodnout může… poslední
mirektatra 25.02.2012 15:37
mirektatra

Ještě jsem zapoměl dodat že při tvoření projektu té ulice si můj bývalí soused ten vjezd oběhal, tak při stavbě té cesty se stím vězdem počítalo. Tak sousedovy stačí zbourat kus plotu a udělat vrata. Bohužel než tu cestu žačli stavět tak soused zemřel a jeho paní ten dům prodala a odštěhovala se k sestře na Slovensko.

Přesně tak, viz 1. př. Pokud nedojde k dohodě a soused nebude souhlasit se zrušením rozhodnout může pouze soud. Obdobně věcné břemeno i vzniká, tedy nemusí to být nutně dobrovolný závazek. Ovšem, moudří říkají, že : "I špatná smlouva je lepší, než právoplatný rozsudek" a " K soudu se chodí pro rozsudek, ne pro spravedlnost"... Doporučuji domluvu a smlouvu i za cenu, že sousedovi nějak pomůžete, pokud souhlsí, ale je to nad jeho síly...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru