Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě chaty.

Prosím o radu,chcem si koupit chatu a její cena je 330 000 kč na pronajatým pozemku.A nezdá se mě jedna věc.Na fotky dávám odkaz.Všiml jsem si že kolem komína i skrz jednu rozbitou tašku protéká voda po stěně kde je ložnice pod střechou.Dál jsem si všiml,že v místnosti ve sklepě je voda na zemi vlastně pod tím komínem a stéká na opačné straně sklepa po stěně dolů.Navíc jsem našel dvě trhliny.Absolutně reailtám nerozumím vzhlem k tomu,že si na to ještě půjčujem,tak si nemůžem dovolit další investice.Jak je to velký problém? Je možný že může být i prohnilé obložení mezi eternitem a tím obložením.? chata je z roku 1985.Předek děkuji a budu vděčný za každou radu.

odpovedi01.galerie.cz

Předmět Autor Datum
Mě by hlavně odradil ten pronajatý pozemek.
Host123 25.02.2012 12:46
Host123
Náklady na případné flikování nejsou velké pokud si to umíš udělat sám a navíc při koupi stare věci…
Henessy 25.02.2012 13:00
Henessy
jen laicky, za sebe, do toho bych nešel. Normální člověk nenechá chalupu takhle scházet, kdoví jak d…
Redsnake 25.02.2012 18:53
Redsnake
IMHO chata odpovídá ceně, za tyhle peníze nemůžeš čekat novostavbu. Zatéká tam řádně, ale protože ko… poslední
Filuta 26.02.2012 01:01
Filuta

Náklady na případné flikování nejsou velké pokud si to umíš udělat sám a navíc při koupi stare věci je nutno počítat s náklady na opravy. Na pronajatém pozemku bych si nesjednával ani místo na zaparkování. Pronájem - na kolik let, za kolik, výpověďní podmínky - na pronajatemí pozemku - jak ke ošteřen přístup.....je z obecní cesty?
Jak to vypadá pod sřechou , kudy zatéká atd - osobní prohlídka.

jen laicky, za sebe, do toho bych nešel. Normální člověk nenechá chalupu takhle scházet, kdoví jak dlouho tam už zatéká. Promočené zdi, promočený střecha, promočené základy. Okolo chalupy žádná drenáž, chodník pod vodou, voda všude.
Těch prasklin bych se naopak příliš nebál, ale chtělo by to vidět naživo.
330 litrů bych uměl utratit myslím lépe.

IMHO chata odpovídá ceně, za tyhle peníze nemůžeš čekat novostavbu. Zatéká tam řádně, ale protože kolem není plíseň, tak usuzuji, že tam buď nezatéká dlouho (nenejvýš tuto zimu), nebo tam zafučel sníh kam neměl a teď taje. Každopádně to chce bližší průzkum, na střeše u komína vidím jen ulomenou jednu šablonu, která ono zatékání mohla způsobit. Výměna není náročná (když se ví, jak na to). Trhliny na fotkách nevypadají zle, chce je však pozorovat nebo na ně plácnout koláč sádry a pozorovat, jestli se neroztrhne. Jestli tomu nerozumíš, vem si s sebou někoho od fochu. Dnešní realiťáci a prodávající nemovitosti nebývají zrovna všichni poctivci, abych to napsal tak nějak trochu kulantně.
Pronajatý pozemek nemusí být na závadu, záleží od koho je pronájem. Od soukromníka může být problém, od obce ostatně někdy také. Mají ostatní chaty také pronajaté pozemky? Dát si bacha na smlouvu o pronájmu, jestli v tom není nějaká lumpárna. Též je dobré vyzvědět, prč tu chalupu někdo prodává (může tam být naplánovaná dálnice nebo letiště nebo ubytovna cikánů).
Zadek není zač.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru