Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Favorit jak se zahřeje nechytne

Zdravím potřeboval bych poradit, mám Favorita rv89 /karbec:-)/ po zahřatí motora, pokud potřebuji znova nastartovat tak motor nechytne, točí ale nychytne. Musím počkat až motor zcela vychládne potom bez problému nastartuji. Pokud auto roztlačím tak chytne okamžitě i když je zahřáté.
Mám někdo radu co stím, díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem stejnou závadu na starém Opelovi Kadetovi. Jakmile se motor zahřál a někde jsem zastavil ne… nový
Filuta 25.02.2012 00:01
Filuta
Tad nakonec šla voda do oleje a to mělo za následek že motor jak se zahřál a byl špatně mazaný tak s… nový
arte15 28.02.2012 16:46
arte15
Samozřejmě těsnění pod hlavou. nový
Martin79 28.02.2012 16:58
Martin79
O těsnění pod hlavou a pod vložkami jsi psal, prohlédni si ještě mrazovky v hlavě, stává se, že se z… poslední
corve43 28.02.2012 17:30
corve43

Měl jsem stejnou závadu na starém Opelovi Kadetovi. Jakmile se motor zahřál a někde jsem zastavil nebo to chcíplo, nenastartoval jsem znova ani náhodou. Stačilo se na patnáct minut projít a dát si cigárko, pak naskočil. Závada byla v rozdělovači - asi to nějak souviselo s teplotní roztažností. V servisu mi tenkrát vyměnili šlauchy ke svíčkám a rozdělovač. Pak bylo vše Ok. IMHO kabelama to nebylo, protože ty nové mi sežrali veverky a vrátil jsem tam ty staré a jezdilo to dál.

Tad nakonec šla voda do oleje a to mělo za následek že motor jak se zahřál a byl špatně mazaný tak se přidíral proto sním i těžko otáčel startér a nová baterie. Přišel jsem nato až po třech hodinách co jsem prolezl snad úplně všechno a pak jsem vypustil olej a byla tam místo oleje 7-8l vody s olejem. Dívné bylo že nádobka na chl. kapalinu byla jak nová a na víčku od oleje taky nic, ale zas na druhou stranu šla voda do oleje:-). Tak ted jen přemýšlím zda je to na těsnění pod hlavou nebo vložkách a nebo prasklá hlava. :-(

O těsnění pod hlavou a pod vložkami jsi psal, prohlédni si ještě mrazovky v hlavě, stává se, že se zevnitř zkorodují a tečou. Jednoznačně se k poškození těsnění nepřikláním, spíše si myslím těsnící kroužky pod vložkami. Jak sundáš hlavu nehýbej klikou a radekem si změř pomocí měrek přesah vložek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru