Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rozhodně vyplatí. Hlavně je to tiché, kravál si to dělá v garáži nebo někde ve sklepě. Nedovedu si p…
generál Failure 24.02.2012 11:05
generál Failure
Na kolik to tak asi vyjde i s instalací? Na internetu jsou ceny komponent, ale nějaký příklad systém…
FilipS 24.02.2012 11:17
FilipS
Už nevím - pořizovali jsme to současně se stavbou baráku a tam je tolik věcí a lítaj peníze jak v pr… poslední
generál Failure 25.02.2012 11:33
generál Failure
http://kutilska.poradna.net/q/view/16473-centralni -vysavac? nový
rokator 24.02.2012 11:56
rokator
Rokator výše uvedl odkaz na vlákno, kde již byla problematika CV podrobně popsána. Oba tam máme své… nový
vaccent1 24.02.2012 20:58
vaccent1

Rozhodně vyplatí. Hlavně je to tiché, kravál si to dělá v garáži nebo někde ve sklepě. Nedovedu si představit, že bychom se vrátili k normálnímu vysavači co se pořád někam musí nosit a tahat a vysypávat z něj prach. Centrální se vysypává tak jednou za půl roku - když nezapomenu :-)

Rokator výše uvedl odkaz na vlákno, kde již byla problematika CV podrobně popsána. Oba tam máme své příspěvky, já ještě pod "vaccent". Bez opakování toho, co již bylo napsáno.
V každém případě při rekonstrukci nechat zabudovat potrubní rozvody. Částka na ně je asi 20% celkové investice, kterou zaplatíte samostatně. Kdy si necháte osadit agregát a zakoupíte příslušenství je zcela na Vás, po ukončení rekonstrukce či za rok nebo déle.
Zkušenost pro ty, kteří již CV mají více let- po 11-ti letech jsem pozoroval zvýšený hluk motoru. Kontaktoval jsem dodavatele s poptávkou na nová ložiska, ten mi doporučil používat CV dále, dokud se motor nerozpadne a pak mi dodají nový agregát. Opravy se prý nedělají.
Po výměně ložisek (ZKL) hluk stejný. Po konzultaci s prodejcem ložisek jsem motor osadil ložisky SKF prov. RS a za označením je C- pro vysoké obrátky. Motor běží jako nový. Výměna ložisek snadná, nezabere více než hodinu.
Zpět k Vašemu dotazu- jednoznačně si nechat zabudovat potrubí pro CV nyní při rekonstrukci. A nevšímat si reakcí "radilů" osočujících přispěvatele. (platí pro jmenované předchozí vlákno). Proč při poruše sekat??? Jedině, když Vám při stavbě zedníci prorazí a zabetonují trubku. Ucpání vedení nehrozí -vstupní otvor je menší než světlost vedení a fitinek. Takže jediné opravy se mohou dělat na agregátu (visí na 1 držáku), či na příslušenství. Zdravím Vás.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru