Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výroba krbových kamen

Dobrý den,potřeboval bych prosím radu od někoho kdo se vyzná ve výrobě plechových krbových kamen s teplovodním výměníkem. Já pracuji už několik let jako svářeč a tak si chci doma vyrobit kamna sám,ale netuším jakým způsobem mám postupovat abych vyrobil kamna o výkonu 10kW (4kW výkon do místnosti a 6 kW výkon do výměníku).Podle čeho se udává výkon krbových kamen? Podle velikosti topeniště nebo podle celkové velikosti kamen nebo i podle použitého materiálu?
Já budu dělat topeniště z 5mm silného plechu a venkovní plášť bude z 3mm plechu,chci si vyrobit kamna s konvenčním vytápěním. Pokud někdo aspoň trochu o tom něco víte,budu moc rád za každou odpověď.

Děkuji Martin

Předmět Autor Datum
Napiste nějakému výrobci, který kamna vyrábí...určitě Vám rád poskytne veškerou dokumentaci :-D. Teď… poslední
Matyas xl 25.02.2012 07:50
Matyas xl

Napiste nějakému výrobci, který kamna vyrábí...určitě Vám rád poskytne veškerou dokumentaci :-D. Teď ale vážně. Pokud si to chcete vyrobit, tak jedině něco okopírovat třeba od známého. Ale jestli chcete sám něco vymýšlet, tak do toho bych nešel. Bude to chtít dost výpočtů a především zkoušek. Zhlediska bezpečnosti to je hazard. Tah kamen, objem topeniště z hlediska výkonu, aby se kamna nepřehřívala, regulace primárního a sekundárního vzduchu, možnost nedokonalého spalování a vzniku CO... Je toho dost. Doma se dá vyrobit hodně, ale nejsem si jistý, jestli zrovna krbová kamna jsou tou vhodnou záležitostí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru